Τα έξυπνα κινητά στην υπηρεσία της καθαριότητας

Την τεχνολογία στην υπηρεσία της καθαριότητας θέτει ο Δήμος Αποκόρωνα στην Κρήτη δείχνοντας επί της ουσίας πως είναι εφικτό συσκευές, που οι περισσότεροι διαχειρίζονται καθημερινά, όπως ένα έξυπνο κινητό τηλέφωνο, να μπορούν να δώσουν πρακτικές λύσεις και να συμβάλλουν προς την αναβάθμιση του επιπέδου ζωής στις πόλεις.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Αποκόρωνα επιστράτευσε εξελιγμένες υπηρεσίες και έτσι οι χρήστες κινητών και άλλων συσκευών με android ή iOS λειτουργικό σύστημα, μπορούν μέσω του «Google Play Store» και του «App Store» αντίστοιχα, να εγκαταστήσουν δωρεάν την εφαρμογή με ονομασία «Δήμος Αποκόρωνα».

Μέσω της εφαρμογής θα μπορούν εύκολα και απλά να στείλουν επώνυμη αναφορά στο γραφείο καθαριότητας του Δήμου, με επισυναπτόμενη φωτογραφία, γεωγραφικές συντεταγμένες και περιγραφή του προβλήματος. Με την αποστολή κάθε αναφοράς, αυτή παίρνει μοναδικό αριθμό ως αποδεικτικό αποστολής και αποθηκεύεται στις απεσταλμένες αναφορές της συσκευής του χρήστη.

Επιπρόσθετα, μέσω της εφαρμογής ο χρήστης μπορεί να επικοινωνήσει μέσω ειδικής φόρμας, να δει τα σημεία όπου ο Δήμος παρέχει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, καθώς και να περιηγηθεί άμεσα στην ιστοσελίδα του Δήμου.

«Καλούμε τους πολίτες σε μια συμμετοχική προσπάθεια, προς όφελος του τόπου, με ρεαλιστικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις, να γίνουν αρωγοί στην κινητοποίηση για ένα καθαρό περιβάλλον», ανέφερε σχετικά η διοίκηση του Δήμου Αποκόρωνα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Leave a reply