Τα «έξυπνα» σπίτια εξοικονομούν ενέργεια

Το Internet of Things έρχεται να επηρεάσει σημαντικά τις τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας και να καταστήσει τις σύγχρονες κατοικίες πολύ πιο «πράσινες».

Πριν από λίγες ημέρες η Bosch Eλλάδας, παρουσίασε το «Έξυπνο Σπίτι» (Demo Smart Home), που φιλοξενεί κάποια από τα διασυνδεδεμένα προϊόντα της, τα οποία κυκλοφορούν πλέον και στην ελληνική αγορά.

Το Demo Smart Home της Bosch δημιουργήθηκε για να αποδείξει, ότι οι τεχνολογίες Internet of Things έχουν μπει για τα καλά πλέον στην καθημερινότητά μας και στο σπίτι μας, προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση, ασφάλεια και εξοικονόμηση ενέργειας και χρόνου.

Η φιλοσοφία του στηρίζεται στη δημιουργία ενός σπιτιού, εξοπλισμένου κατά κύριο λόγο από «έξυπνα» προϊόντα.

Συγκεκριμένα, διαθέτει έναν «έξυπνο» θερμοστάτη και έναν επίτοιχο λέβητα αερίου, οι οποίοι, όντας συνδεδεμένοι, δίνουν στον χρήστη τη δυνατότητα να ελέγχει εξ’ αποστάσεως τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού του, καθώς και το ζεστό νερό χρήσης, επιτυγχάνοντας βέλτιστα αποτελέσματα με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Με τις παραπάνω λειτουργίες μπορεί να βελτιωθεί η ενεργειακή απόδοση του καυστήρα μέχρι και κατά 97%.

Επίσης, ο έξυπνος λέβητας μπορεί να ελέγχεται εξ αποστάσεως για βλάβες ή συντηρήσεις, ενώ με τη χρήση κατάλληλου επιπλέον εξοπλισμού στα θερμαντικά σώματα μπορεί να δημιουργηθούν ζώνες θέρμανσης στο σπίτι για ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση.

Το “έξυπνο σπίτι” διαθέτει και έναν ανάλογο συναγερμό, ο οποίος επιτρέπει στο χρήστη, με τη βοήθεια IP Καμερών, να παρακολουθεί τους χώρους του σπιτιού του μέσω κινητού ή tablet, αλλά και να εκτελεί εξ’ αποστάσεως λειτουργίες όπως όπλιση/αφόπλιση, άνοιγμα γκαραζόπορτας, άνοιγμα φωτισμού κήπου, προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερο έλεγχο.

bosch

Ακόμη, υπάρχουν διασυνδεδεμένες οικιακές συσκευές, ένα ψυγείο με κάμερα και μια καφετιέρα, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να παρακολουθεί εύκολα και όπου και αν βρίσκεται την κατάσταση της λειτουργίας τους, εξοικονομώντας χρόνο.

Τα “έξυπνα προϊόντα” συμπληρώνουν το Climate Starter Set, το Security Starter Set, ο «έξυπνος» πυρανιχνευτής, ο «έξυπνος» φούρνος και τα «έξυπνα» πλυντήρια ρούχων και πιάτων.

bosch3

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση