Τα ακτινίδια της Καβάλας έκλεψαν τις εντυπώσεις στο Χονγκ Κονγκ

Με δεκάδες επαφές και σημαντικές εμπορικές συμφωνίες στις αποσκευές τους επέστρεψαν από το Χονγκ Κονγκ επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας ακτινιδίου της περιφέρειας ΑΜΘ, με έδρα τη Χρυσούπολη Καβάλας.

Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί NESPAR και NESTOS και οι εταιρείες ALKYON Α.Ε.και GOUSTERA Α.Ε., μέσω του κοινού προγράμματος προώθησης ακτινιδίου «PremiumEuropeanKiwi», συμμετείχαν στην έκθεση AsiaFruitLogistica 2017 στο Χονγκ Κονγκ όπου και είχαν την ευκαιρία να προωθήσουν εμπορικές συμφωνίες με μερικούς από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς της νοτιοανατολικής Ασίας.

Οι φετινές συμμετοχές στην έκθεση ανήλθαν σε 813 εκθέτες από 43 διαφορετικές χώρες, οι δε επισκέπτες ξεπέρασαν τους 13.000 από 76 διαφορετικές χώρες.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έκανε αισθητή της παρουσία της στην έκθεση με εντυπωσιακή παρουσία σε περίπτερο 35 m2 και με πάνω από 150 B2B επαφές με αγοραστές από την Κίνα, την Ινδία, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, την Ινδονησία κ.α.

«Το ενδιαφέρον τόσο των Κινέζων αλλά και λοιπών Ασιατών είτε για έναρξη συνεργασίας, είτε για ενίσχυση της υφιστάμενης είναι ζωηρό.Το ακτινίδιο της περιοχής μας έχει αρχίσει να αποκτά εξαιρετική φήμη σε αυτές τις αγορές και αυτό προσπαθούμε να το αξιοποιήσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΝΕΣΠΑΡ κ. Μιχάλης Ξεκαρφωτάκης.

Σύμφωνα με τηνκ. Άντα Τσαΐρα, διαχειρίστρια του έργου από πλευράς της WINΣΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, «πρόκειται να υλοποιηθούν τόσο στο Χονγκ Κονγκ όσο και στην Σαγκάη της Κίνας διάφορες δράσεις τους προσεχείς μήνες, όπως εκδηλώσεις, γεύματα εργασίας με εισαγωγείς και ΜΜΕ,  προωθητικές ενέργειες σε καταστήματα και διαφημιστικές εκστρατείες».

Παράλληλα με την έκθεση, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο εστιατόριο GrassrootPanty, ένα από τα διασημότερα εστιατόρια green / vegan κουζίνας. Η εκδήλωση είχε την μορφή απογευματινού τσαγιού με παρουσίαση γλυκών και αλμυρών συνταγών από ακτινίδιο, προβάλλοντας τόσο την ποιότητα όσο και τις υψηλές θρεπτικές αξίες του ακτινιδίου της Καβάλας.

Πολύ καλά αποτελέσματα και στον Καναδά

Η επιτυχία της αποστολής στο Χονκ Κονγκ έρχεται σε συνέχεια της επιτυχημένης παρουσίας του PremiumEuropeanKiwi στο Τορόντο του Καναδά τον περασμένο Μάιο. Εκεί, οι εκπρόσωποι της NESPAR, της NESTOS, της ALKYON και της GOUSTERA, πέρα από τις εμπορικές επαφές που πραγματοποίησαν με κορυφαίους Καναδούς εισαγωγείς στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην SialCanada, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, υπεύθυνο για τα αγροτικά θέματα κ. Phil Hogan.

Ο κ. Χόγκαν τίμησε με την παρουσία του το περίπτερο του PremiumEuropeankiwiκαι συνομίλησε επί μακρόν με τους εκπροσώπους των συμμετεχουσών εταιρειών, αναλύοντας ζητήματα που άπτονται της παραγωγής και εμπορίας του ακτινιδίου με ιδιαίτερη έμφαση στα εξαιρετικά μέχρι σήμερα αποτελέσματα του προγράμματος PremiumEuropeanKiwi, το οποίο προβάλλοντας το ελληνικό ακτινίδιο σε αγορές-κλειδιά, έχει συμβάλει καταλυτικά στην αύξηση των εμπορικών συναλλαγών με τον Καναδά, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Κίνα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση