Τα αποκαλυπτήρια της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης

Μια από τις μεγαλύτερες  εκτεταμένες αστικές αναπλάσεις θαλάσσιου μετώπου παραδίδεται την ερχόμενη Κυριακή. Με γιορτινό τόνο και πολλά δρώμενα, αλλά καιρού επιτρέποντος,  στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης  οι κάτοικοι και επισκέπτες  θα  μπορούν απολαύσουν τη βόλτα τους.  Το αναπλασμένο  τμήμα  της  νέας  παραλίας  ξεκινά  λίγα μέτρα  από το Λευκό Πύργο μέχρι τους Ναυταθλητικούς ομίλους. Στα θεματικά πάρκα θα γίνουν πολλές ενημερωτικές  εκδηλώσεις.

 Την ίδια ημέρα, από τις 11 το πρωί έως και τις 5  το απόγευμα  θα  πεζοδρομηθεί  η Λεωφόρος Νίκης, όπως έχει αποφασισθεί να συμβαίνει πιλοτικά κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα. Ο απώτερος στόχος της Διοίκησης του Δήμου είναι η μόνιμη πεζοδρόμηση της Λ. Νίκης – υπό όρους και προϋποθέσεις που θα θέσουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές μελέτες.«Ως διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης τηρούμε εχθρική στάση απέναντι στην αλόγιστη χρήση του ΙΧ αυτοκινήτου, ενώ είμαστε ξεκάθαρα υπέρ της ανάπτυξης του δικτύου των μέσων μαζικής μεταφοράς, της ευρύτερης χρήσης του ποδηλάτου και της απόδοσης όλων των κοινόχρηστων χώρων στους πεζούς» επεσήμανε  ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Αναφερόμενος σε προβλήματα που έχουν προκύψει με το παραλιακό μέτωπο, τα οποία η Διοίκηση προωθεί προς επίλυση, ο Δήμαρχος σημείωσε ότι η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου (Κ.Ε.Δ.) έδωσε στο Δήμο Θεσσαλονίκης το δικαίωμα χρήσης της παραλίας, αλλά όχι και εκείνο της ενοικίασης των οικίσκων που προορίζονται για κυλικεία. Υπενθύμισε, επίσης, την ανάγκη μεταφοράς του παραλιακού ποδηλατόδρομου στο οδόστρωμα, σημειώνοντας ότι η θέση του ποδηλάτου δεν είναι μεταξύ των πεζών. Επιπλέον αναφέρθηκε στα κενά που άφησε πίσω της η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, σημειώνοντας, όμως, ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή της Τροχαίας θα επιδείξει αυστηρότητα και θα φροντίσει να τηρηθεί το μέτρο των λεωφορειολωρίδων και το ωράριο της φορτωεκφόρτωσης προκειμένου να βελτιωθεί η κυκλοφορία στην πόλη. «Την πρώτη Κυριακή του Δεκεμβρίου η παραλία γίνεται ξανά χώρος περιπάτου και ένα παραλιακό μέτωπο μήκους πέντε χιλιομέτρων από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι το λιμάνι παραδίδεται στους δημότες της Θεσσαλονίκης» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης,

 Επιπλέον τόνισε ότι η Λ. Νίκης την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2013 θα κλείσει για έξι ώρες (από τις 11.00 έως τις 17.00) και ότι προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει μεριμνήσει για επικοινωνιακή εκστρατεία καθώς και για την πρόσκληση εθελοντών προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της Τροχαίας.

 

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!