Τα ελληνικά κηπευτικά στις ξένες αγορές

Η ισχύς εν τη ενώσει ήταν η «συνταγή» πάνω στην οποία κινήθηκαν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί «Νότος» και «Νησί» της Κρήτης, δημιουργώντας μία νέα κοινή εμπορική εταιρεία με εξωστρεφείς προσανατολισμούς.

Το όνομα αυτής «Grete» και ο στόχος της είναι να διεισδύσει αποτελεσματικά στις αγορές της Ευρώπης, των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής με προϊόντα, όπως η ντομάτα, οι πιπεριές, τα αγγούρια και οι μελιτζάνες.

Στόχος της καινούριας επιχείρησης είναι οι εξαγωγές κηπευτικών στην Βουλγαρία, Πολωνία και Σαουδική Αραβία, ενώ την ίδια στιγμή οι δύο συνεταιρισμοί, ο «Νότος» και «Το Νησί», παραμένουν ανεξάρτητοι και συνεχίζουν τη λειτουργία τους παράλληλα µε τη νέα εταιρεία.

Η έδρα της «Grete» είναι η Ιεράπετρα Λασιθίου Κρήτης, που αποτελεί έναν από τους βασικούς προμηθευτές νωπών κηπευτικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η νέα εταιρεία αριθμεί 55 µέλη από τους δύο συνεταιρισµούς και 350 στρέµµατα θερµοκηπιακών καλλιεργειών µε κηπευτικά, καθώς και δύο τυποποιητήρια.

Στα σχέδια της «Grete» είναι η επίτευξη καινοτομιών στην καλλιέργεια και η αναγνώριση του εµπορικού σήµατος της, ώστε να είναι συνυφασµένο µε την ποιότητα, την ασφάλεια, την καινοτοµία και την αξιοπιστία.

Η «Grete» θα βρίσκεται στην έκθεση Freskon για να διερευνήσει εμπορικές συνεργασίες σε ξένες αγορές.

Η Freskon πραγματοποιείται από τις 21-23 Απριλίου 2016 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και αποτελεί μία εμπορική συνάντηση με ιδιαίτερη σημασία για τον κλάδο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών.
Η έκθεση ενσωματώνει πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων και την B2B FRESHCON MARKET, ενώ κυρίαρχο γεγονός της θα είναι το 1ο Διεθνές Συνέδριο για τα Πράσινα Λαχανικά & το Σπαράγγι.

Στην Freskon, που αποτελεί καρπό συνεργασίας της ΔΕΘ-Helexpo και του περιοδικού Φρουτονέα, ο επισκέπτης και ο εκθέτης θα έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει νέες εμπορικές συμφωνίες και συνεργασίες, καθώς θα μπορέσει να συναντήσει τους σημαντικότερους διακινητές των φρέσκων φρούτων και λαχανικών της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας.

Στην αντίστοιχη έκθεση, που πραγματοποιήθηκε πέρσι, ο συνολικός αριθμός των εμπορικών επισκεπτών που πέρασαν τις πύλες της ήταν 4.155. Εξ αυτών οι 600 ήταν ξένοι και προήλθαν από περισσότερες από 36 χώρες ανά τον κόσμο. Σε αυτούς μάλιστα περιλαμβάνονται και οι 120 που ήταν οι προσκεκλημένοι ξένοι αγοραστές της ΔΕΘ-Helexpo.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση