Τα λουλούδια στο σπίτι νικούν το στρες, λένε οι επιστήμονες

Πολλά περισσότερα από μια όμορφη μυρωδιά και μια ωραία όψη φαίνεται πως προσφέρουν τα λουλούδια, σύμφωνα με δύο νέες επιστημονικές έρευνες.

Βάσει μελέτης της Αμερικανικής Εταιρείας Φυτοκομίας (ASHS), τα φυτά είχαν θετικές επιδράσεις σε χειρουργημένους ασθενείς.

Στο πλαίσιο της έρευνας, 90 ασθενείς χωρίστηκαν σε δωμάτια είτε με φυτά είτε χωρίς φυτά.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της μελέτης, που συνέταξαν οι Ρίτσαρντ Χ. Μάτσον και Σέονγκ Χιουν Παρκ, οι ασθενείς σε μετεγχειρητική παρακολούθηση και φροντίδα που βρέθηκαν σε δωμάτια με λουλούδια είχαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και καρδιακό ρυθμό, χαμηλότερα ποσοστά πόνου, άγχους και κόπωσης.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, είχαν θετικά συναισθήματα και μεγαλύτερη ικανοποίηση για τα δωμάτια τους από ό, τι οι ασθενείς σε δωμάτια χωρίς φυτά.

Μία ακόμη έρευνα, σύμφωνα με το Harper’s Bazaar, καταδεικνύει ότι τα λουλούδια μπορούν επίσης να μειώσουν τα επίπεδα του στρες.

Στην έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο Complementary Therapies In Medicine, φοιτήτριες που σπουδάζουν σε Πανεπιστήμια τοποθέτησαν βάζο με τριαντάφυλλα στους κοιτώνες τους.

Τα αποτελέσματα περιλάμβαναν έδειξαν χαμηλότερα επίπεδα άγχους στις νέες γυναίκες.

Πηγή φωτογραφίας: ΑΜΠΕ

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση