Τα παιδιά της Παιδικής HELMEPA στέλνουν τα μηνύματά τους για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Δημοτικο Σχολείο Βρυττών Έδεσσας

Η 5η Ιουνίου έχει οριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» και στοχεύει να ευαισθητοποιήσει την ευρύτερη κοινωνία για το περιβάλλον και να μας ωθήσει να αναλάβουμε δράση για τη σωτηρία του πλανήτη.

 Μέσω της σημαντικής αυτής μέρας, το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών – UNEP, δίνει σε όλους μας την ευκαιρία όχι μόνο να συνειδητοποιήσουμε την ατομική μας ευθύνη, αλλά και την ευκαιρία που έχουμε ενώνοντας τις δυνάμεις μας, να διασφαλίσουμε ένα πιο καθαρό και πράσινο μέλλον για εμάς και τις επόμενες γενιές.

 «Για περιβάλλον λαμπερό και καθαρό ωκεανό,

Θέλει δουλειά κι αγάπη στης Γης όλα τα πλάτη»

 Με το παραπάνω μήνυμα που έστειλαν τα παιδιά-μέλη του Προγράμματος «Παιδική HELMEPA» για τον εορτασμό της μέρας, αλλά και με άλλες δράσεις που πραγματοποιούν καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, γίνεται αντιληπτό ότι οι μικρότεροι έχουν συνειδητοποιήσει τι πρέπει να γίνει για ένα καλύτερο περιβάλλον και απομένει να κάνουν το ίδιο οι μεγαλύτεροι και κυρίως αυτοί που κρατούν την τύχη του πλανήτη στα χέρια τους.

 Περισσότερα  μηνύματα από τα παιδιά-μέλη της Παιδικής HELMEPA για την  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, υπάρχουν στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.helmepajunior.gr/dnews2.php?article_id=444

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!