Τα πρώτα χελωνάκια Caretta – caretta στην παραλία του Λούρου

Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων με χαρά ανακοινώνει την καταγραφή των πρώτων ιχνών από χελωνάκια Caretta – caretta στην παραλία του Λούρου. Τα ίχνη από τους νεοσσούς καταγράφηκαν από τα στελέχη του Φορέα το πρωί της Παρασκευής 9 Αυγούστου στo πλαίσιo παρακολούθησης της φωλιάς που είχε εντοπιστεί την Πέμπτη 20 Ιουνίου.

Με την ευκαιρία της πρώτης εκκόλαψης φωλιάς για το 2019 να ενημερώσουμε ότι, λόγω του μεγάλου αριθμού των αυγών, οι φωλιές εκκολάπτονται σε δόσεις.

Μετά την εκκόλαψη οι νεογνοί εξέρχονται κατά ομάδες από τις φωλιές συνήθως κατά τη διάρκεια της νύχτας που είναι πιο δροσερά και με προστασία το σκοτάδι βρίσκουν τον δρόμο τους προς την θάλασσα από την αντανάκλαση του φωτός του φεγγαριού και των αστεριών στο νερό.

Για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να πειράζονται οι φωλιές οι οποίες έχουν σημανθεί αλλά και ούτε να αγγίζονται ή να μεταφέρονται στη θάλασσα οι νεοσσοί. Επίσης, πιθανή λήψη φωτογραφιών των νεοσσών θα πρέπει να γίνεται χωρίς φλας.

Ευελπιστούμε να μπορέσουν τα χελωνάκια που εκκολάφθηκαν καθώς και εκείνα που θα εκκολαφθούν στις φωλιές που κατέγραψε ο Φορέας στην αμμολουρίδα του Λούρου να φτάσουν με ασφάλεια στην θάλασσα και τα θηλυκά να επιστρέψουν στο μέλλον να ωοτοκήσουν με την σειρά τους στην παραλία όπου γεννήθηκαν.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση