Τα σημαντικότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης... ανακυκλωμένα από παιδικά χεράκια (φωτο+vid)

του Νίκου Αβουκάτου

Εντυπωσιάζουν οι κατασκευές των σπουδαιότερων μνημείων της Θεσσαλονίκης που εκτίθενται στο 1ο Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας που ξεκίνησε σήμερα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Μικροί μαθητές 10 παιδικών σταθμών του δήμου Θεσσαλονίκης, με την καθοδήγηση των νηπιαγωγών τους, κατάφεραν να φτιάξουν ιστορικά τοπόσημα της πόλης, όπως είναι τα Κάστρα, η Αψίδα του Γαλερίου, γνωστή ως «Καμάρα», ο Λευκός Πύργος, ο Άγιος Δημήτριος, η Ροτόντα, σημαντικά αξιοθέατα που προσελκύουν τους επισκέπτες, από ανακυκλωμένα υλικά.

Ακόμα, στο stand εντός του περιπτέρου 16 έχουν φτιαχτεί από ανακυκλώσιμα υλικά οι Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου και τα πάρκα της νέας παραλίας, στο παράκτιο μέτωπο της πόλης.

Οι νηπιαγωγοί δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για τα σπουδαία εκθέματα που φέρουν την υπογραφή μικρών παιδιών που έχουν ενημερωθεί για τα οφέλη της Κυκλικής Οικονομίας.

Η υλοποίηση του εγχειρήματος έγινε σε διάστημα μόλις 15 ημερών, ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή των γονέων.

«Ζητήσαμε από τους γονείς των παιδιών να μας δώσουν αρκετό ανακυκλώσιμο υλικό: πλαστικά μπουκάλια, καπάκια, χάρτινες συσκευασίες ρολά κουζίνας, αβγοθήκες και άλλα απορρίμματα. Με αυτά καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια αξία που δεν είναι άλλη από την προβολή των μνημείων της πόλης», είπε στη Greenagenda.gr η νηπιαγωγός Ιωάννα Γαλάζιου.

«Τα παιδιά έβαλαν την ανακύκλωση στη ζωή τους. Έχουν καταφέρει να ευαισθητοποιήσουν και τους γονείς τους», σημείωσε η κ. Γαλάζιου.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Κώστας Ιακώβου τόνισε ότι «τα παιδιά έδωσαν το έναυσμα τα παιδιά για την υιοθέτηση των αρχών της Κυκλικής Οικονομίας. Εκατοντάδες οικογένειες κινητοποιήθηκαν και έφτιαξαν αυτές τις ξεχωριστές δημιουργίες».

Επίσης, με τα ανακυκλώσιμα υλικά τα παιδιά έφτιαξαν και πίνακες ζωγραφικής που εκτίθενται σε χώρο του περιπτέρου.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση