Τα σκουπίδια στους δρόμους της Ζακύνθου φλέγονται

του Νίκου Αβουκάτου

Ολοένα και πιο συχνά εκδηλώνονται φωτιές το τελευταίο δίμηνο στους σωρούς σκουπιδιών που «πολιορκούν» εδώ και καιρό τη Ζάκυνθο, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού.

Μόνο το τελευταίο 48ωρο σημειώθηκαν τέσσερις πυρκαγιές. Την Κυριακή του Πάσχα, άνδρες της Πυροσβεστικής χρειάστηκε να επέμβουν για τη κατάσβεση φωτιάς που ξέσπασε στο Αργάσι σε λόφο με σκουπίδια, ενώ λίγο αργότερα μετέβησαν στο Καλαμάκι, όπου ξέσπασε φωτιά κοντά σε ξερά χόρτα εξαιτίας απορριμμάτων.

Τη Δευτέρα, δεύτερη ημέρα του Πάσχα, ξέσπασαν άλλες δύο πυρκαγιές σε σημεία με συσσωρευμένα σκουπίδια: η πρώτη στα Καμίνια προς τον Αγ. Λάζαρο και η δεύτερη στο Μουζάκι, στη θέση Μποναφέ.

«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και για αυτό ενημερώνουμε τις τοπικές αλλά και τις δικαστικές αρχές για την επιδείνωση της κατάστασης», επισήμανε στη Greenagenda.gr o διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νησιού Ανδρέας Στεμπίλης. Όπως είπε, λόγω της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου σε δυο εβδομάδες, είναι αναγκαίο να υπάρξει άμεση απομάκρυνση των σκουπιδιών, που εδώ και καιρό κείτονται σε εκατοντάδες γωνιές του νησιού.

Στο μεταξύ, στις εγκαταστάσεις του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ζακύνθου βρίσκονται από την προηγούμενη εβδομάδα τα μηχανήματα για την ενδιάμεση συμφωνία. Το ζητούμενο είναι ο χώρος της ενδιάμεσης λύσης στον οποίον θα μεταφερθούν εκεί όλα τα μηχανήματα για να αρχίσει σιγά-σιγά να μπαίνει σε εφαρμογή η διαδικασία που έχει ανακοινωθεί, αλλά παραμένουν έντονες οι αντιδράσεις των κατοίκων.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση