ΤΕΕ/ΤΔΕ για προβλήματα στο «Εξοικονομώ»: Για άλλη μία φορά οι μηχανικοί εμπαίζονται

Σφοδρά πυρά κατά του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αφορμή τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν και εξακολουθούν να παρουσιάζονται στην πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στον β' κύκλο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ», εξαπολύει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Τμήματος Δυτικής Ελλάδας του ΤΕΕ, Βασίλης Αϊβαλής.

«Για άλλη μία φορά οι ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί αντιμετωπίζονται με τον χειρότερο τρόπο από το ίδιο το κράτος», επισημαίνει ο κ. Αϊβαλής και προσθέτει:

«Για άλλη μία φορά το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος προδόθηκε από τα πληροφοριακά του συστήματα».

Όπως εξηγεί, «για μιάμιση ώρα, επί τοις ουσίας, μπόρεσαν να γίνουν οι υποβολές στην πλατφόρμα του Υπουργείου για το πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ" (Β’ κύκλος), με καθυστερήσεις μεν, αλλά με αποδεκτό τρόπο. Όμως από το μεσημέρι λίγο πριν τις 13.30 και μετά, το χάος…».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σύστημα δεν ανταποκρίνονταν καθόλου στις εντολές των χρηστών, που αδίκως προσπαθούσαν «αποβάλλοντας» τους συνεχώς από την πλατφόρμα.

«Από την άλλη μεριά, και ενώ το σύστημα δεν λειτουργούσε, οι ανακοινώσεις του Υπουργείου ανέφεραν ότι στις 16.00 είχαν υποβληθεί συνολικά 7.200 αιτήσεις. Επί τοις ουσίας όμως ο εν λόγω αριθμός είχε υποβληθεί σχεδόν μέχρι τις 13.30 (μέσα σε 1 ½ ώρα ήτοι 4.800 αιτήσεις/ώρα) αφού η πλατφόρμα μετά τις 13.30 δεν ανταποκρίνονταν», προσθέτει και συνεχίζει:

«Η ανωτέρω μη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διήρκησε σχεδόν μέχρι τις 21.30, όπου όταν επανήλθε οι πόροι για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είχαν εξαντληθεί, χωρίς καμία προγενέστερη ενημερωτική ανακοίνωση, και ενώ είχαν υποβληθεί συνολικά 8.797 αιτήσεις (1597 σε οκτώ περίπου ώρες ήτοι 200 αιτήσεις/ώρα) όπως προκύπτει με νεότερη ανακοίνωση του Υπουργείου.

» Αποτέλεσμα….

» Για άλλη μια φορά χιλιάδες επιστήμονες μια ολόκληρη μέρα μπροστά σε έναν υπολογιστή χωρίς να μπορούν να υποβάλουν την δουλειά τους, σε μια πλατφόρμα που ουδέποτε απέδειξε την αξιοπιστία της, κάνοντας τους ίδιους τους μηχανικούς ασυνεπείς προς τους πελάτες τους.

╗ Για άλλη μια φορά το Υπουργείο δεν ανέλαβε την ευθύνη της αποκλειστικά δικής του υπαιτιότητας για την δημιουργία της προαναφερθείσας κατάστασης εκδίδοντας αντίστοιχη ανακοίνωση και διακόπτοντας την διαδικασία υποβολής έως ότου επιλυθεί το πρόβλημα.

» Για άλλη μια φορά το Υπουργείο μεταφορτώνει στους ώμους των μηχανικών που συμμετείχαν στην διαδικασία τις αποκλειστικά δικές του ευθύνες για την απαράδεκτη λειτουργία του πληροφορικού του συστήματος δημιουργώντας τους έντονα προβλήματα απέναντι στους ενδιαφερόμενους πολίτες και εντολείς τους.

» Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στα μάτια των μηχανικών κρίνεται κατώτερο των περιστάσεων.

» Για άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές….».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση