Τελεσίγραφο του ΥΠΕΣ προς τον Δήμο Ζακύνθου για τα σκουπίδια

Ενώπιον των ευθυνών του θέτει τον Δήμο Ζακύνθου για τα σκουπίδια, το Υπουργείο Εσωτερικών. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αναμένονται εξελίξεις εάν στις 30 Μαρτίου ο Δήμος δεν είναι σε θέση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του, ιδιαίτερα ως προς το ζήτημα της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει τα εξής:

Την επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο, που εκπνέει στις 30 Μαρτίου. Ο χρόνος επαρκεί μόνον εάν ο Δήμος κινηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά.

Έχουν περάσει δεκαεπτά ημέρες μετά την τελευταία σύσκεψη για το εν λόγω πρόβλημα. Παρά τη ρητή δέσμευση του Δημάρχου να επικοινωνεί καθημερινά με τον ΓΓ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών και να τον ενημερώνει για την εφαρμογή του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος, αυτό δεν συνέβη ποτέ. Αντίθετα, αυτό που συμβαίνει καθημερινά είναι η ραγδαία όξυνση του προβλήματος εις βάρος της υγείας των πολιτών της Ζακύνθου.

Η δημοτική αρχή δεσμεύθηκε ενώπιον όλων των συμμετεχόντων στη σύσκεψη της 23ης Φεβρουαρίου (Υπουργός Εσωτερικών, Υπουργός Δικαιοσύνης, ΓΓ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου, Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου) να υλοποιήσει τη δεματοποίηση των απορριμμάτων σε οποιονδήποτε από τους αδειοδοτημένους χώρους επιθυμεί.

Το Υπουργείο Εσωτερικών στις 30 Μαρτίου θα θέσει τη δημοτική αρχή αμετάκλητα προ της ρητής αυτής δέσμευσής της, ως βασική υπεύθυνη για την υποβάθμιση της καθημερινής ζωής της Ζακύνθου και τους κινδύνους για την υγεία των πολιτών της.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση