Τεράστιο ενδιαφέρον στη Θεσσαλονίκη για δημόσια έργα μέσω CLLD/LEADER

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου η ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων για την υλοποίηση έργων δημοσίου χαρακτήρα στο πλαίσιο των δύο Τοπικών Προγραμμάτων CLLD / LEADER που υλοποιεί ως Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) η Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης ΑΕ – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ.

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο Τοπικά Προγράμματα αφορούν στις παρακάτω περιοχές:

• Περιοχή των Δήμων Λαγκαδά, Βόλβης και τμημάτων των Δήμων Ωραιοκάστρου, Θερμαϊκού, Θέρμης, Πυλαίας – Χορτιάτη και Δέλτα, και
• Περιοχή του Δήμου Χαλκηδόνος και τμήματος του Δήμου Δέλτα.

Υποβλήθηκαν συνολικά 49 προτάσεις με συνολικό προϋπολογισμό 8,4 εκ. € περίπου, ενώ το διαθέσιμο ποσό των προκηρύξεων ήταν 3,2 εκ. €. Το ποσοστό κάλυψης της προκηρυχθείσας δαπάνης ανήλθε στο δυσθεώρητο ποσοστό του 265%.

«Ως Πρόεδρος της ΑΝΕΘ αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους φορείς, Δήμους, άλλους φορείς του Δημοσίου Τομέα καθώς και συλλογικούς φορείς, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και περαιτέρω δεσμευόμαστε ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Αρχές για την ένταξη του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού θετικά αξιολογημένων έργων», αναφέρει σχετικά ο Θωμάς Βράνος, πρόεδρος του ΔΣ της ΑΝΕΘ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση