ΑΙΟΛΙΚΑ 1,2 GW ΤΟ 2016 ΕΓΚΑΘΙΣΤΑ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Τουλάχιστον 1,2 GW χερσαίων αιολικών αναμένεται να εγκατασταθούν το νέο έτος στη Βρετανία, σε σχέση με τα 400 MW που τοποθετήθηκαν το 2015, σύμφωνα με εκτιμήσεις της RenewableUK.

Ωστόσο, η RenewableUK επισημαίνει ότι η αβεβαιότητα που υπάρχει για το μέλλον της ενεργειακής αγοράς, προβληματίζει σοβαρά τους αιολικούς κατασκευαστές για τη συνολική πορεία του 2016.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλος της RenewableUK, Μαφ Σμιθ, «η χερσαία αιολική ενέργεια είναι μια από τις φθηνότερες πηγές ενέργειας για τους καταναλωτές. Οι υπουργοί θα πρέπει να δώσουν περισσότερη πρόσβαση των αιολικών projects στην ενεργειακή αγορά. Αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, η Βρετανία θα χάσει επενδύσεις αρκετών δισεκατομμυρίων λιρών».

Σύμφωνα με τη RenewableUK, τα χερσαία αιολικά που θα ολοκληρωθούν το 2016 θα φέρουν επενδύσεις άνω των 913 εκατ. λιρών στερλίνες (1,24 δισ. ευρώ) στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης και κατασκευής τους.

Επί του παρόντος, υπάρχουν 6 υπεράκτια αιολικά υπό κατασκευή στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνολικής ισχύος 2,6 GW, ενώ ακόμη 5 ισχύος 1,9 GW είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η κατασκευή τους το 2016, πράγμα που σημαίνει ότι η χώρα θα έχει περισσότερα από 4,5 GW υπεράκτιων αιολικών υπό κατασκευή το 2016.

Επί του παρόντος, το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει υπεράκτια αιολικά 5,1 GW.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση