Τετ α τετ Μπόλαρη - Ιορδανού πρέσβη με επίκεντρο την ενίσχυση των εξαγωγών

Στην ενίσχυση των εμπορικών δραστηριοτήτων Ελλάδας – Ιορδανίας επικεντρώθηκε η συνάντηση συνεργασίας που είχε την Πέμπτη 29/9 ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης με τον Ιορδανό Πρέσβη, Fawwaz Al-Eitan.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ, συζητήθηκε η ενίσχυση των εξαγωγών – εισαγωγών προϊόντων ζωικής προέλευσης, καπνού, γαλακτοκομικών – τυροκομικών προϊόντων, φρούτων, ελαιολάδου, παγωτού, ιχθυρών, ρυζιού, κ.ά., ενώ αναφέρθηκε η πιθανή διεξαγωγή επιχειρηματικής αποστολής στο Αμμάν για B2B συναντήσεις με ταυτόχρονη συμμετοχή σε αγροτική έκθεση στην περιοχή.

Ο κ. Μπόλαρης αναφέρθηκε ακόμα στην πρόσφατη πρόταση της Κύπρου διά της Πρεσβείας της στην Αθήνα, σχετικά με την προοπτική τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας, στον αγροτοδιατροφικό τομέα (πουλερικά, φυτική παραγωγή, σποροπαραγωγή, διαχείριση υδάτων, κ.ά.) και εξέφρασε την υποστήριξή του, τονίζοντας την προτεραιότητα για την υλοποίησή της, αφού έχει τοποθετηθεί θετικά και η Κυβέρνηση της Ιορδανίας.

Ειδική αναφορά έγινε για την δυνατότητα συνεργασίας ανάμεσα στο Κέντρο Αγροτικών ερευνών της Ιορδανίας και τον ΕΛΓΟ – Δήμητρα, καθώς και τη δυνατότητα αξιοποίησης των προγραμμάτων Twinning, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση