Την Κυριακή ο 23ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας

Την Κυριακή 17 Απριλίου το κέντρο της Αθήνας πρόκειται να κατακλυστεί από εκατοντάδες φίλους του ποδηλάτου, εν όψει του 23ου Ποδηλατικού Γύρου της Αθήνας που διοργανώνεται από το Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Ο Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας, αποτελεί μία από τις μαζικότερες αθλητικές διοργανώσεις για μικρούς και μεγάλους και αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη.

Η εκκίνηση θα δοθεί από την πλατεία Συντάγματος στις 09.30 το πρωί για τη διαδρομή των 11,5 χλμ., στις 09:50 για τα 3 χλμ. και στις 09:45 για τη διαδρομή του 1,1χλμ. για Α.με.Α με εκκίνηση από τα Προπύλαια. Ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος.

Ο Ποδηλατικός Γύρος αντικατοπτρίζει την κοινωνική προσπάθεια του ΟΠΑΝΔΑ έχοντας φέτος έναν ιδιαίτερο σκοπό: όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν καταβάλλουν για τη συμμετοχή τους 1 ευρώ, με το οποίο ενισχύεται οικονομικά ο ξενώνας των Γιατρών του Κόσμου.

Οι διαδρομές του 23ου Ποδηλατικού Γύρου της Αθήνας είναι οι εξής:

11,5 χλμ: Εκκίνηση 09:30 στην πλ. Συντάγματος στο ύψος της οδού Ερμού, με κατεύθυνση προς την Οδό Φιλελλήνων:
Πλ. Συντάγματος - Φιλελλήνων - Λ. Αμαλίας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) - Λ. Βασ. Όλγας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) - Λ. Βασ. Κωνσταντίνου - (αντίθετο ρεύμα κίνησης) - Λ. Βασ. Σοφίας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) - Ζαχάρωφ (αντίθετο ρεύμα κίνησης) - Λ. Αλεξάνδρας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) - Ιουλιανού – Λιοσίων - Μάρνης – Καρόλου - πλ. Καραϊσκάκη - Αχιλλέως - Θερμοπυλών (αριστερά) - Πειραιώς - Σταδίου - πλ. Συντάγματος (τερματισμός)

3 χλμ: Εκκίνηση 09:50 επί της Λ. Αμαλίας, μπροστά από τη Βουλή:
Λ. Αμαλίας - Πανεπιστημίου - Ομόνοια - Σωκράτους (αριστερά) - Πειραιώς (αριστερά) - Σταδίου - πλ. Συντάγματος (τερματισμός)

Διαδρομή Α.με.Α. 1 χλμ: Εκκίνηση 09:45 στα Προπύλαια:
Προπύλαια Πανεπιστημίου - Πανεπιστημίου - Πεσμαζόγλου (αριστερά) - Σταδίου - πλ. Συντάγματος (τερματισμός)

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση