Την 1η Ιουνίου η απονομή των «πράσινων» βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ

Το βράδυ της Πέμπτης 1 Ιουνίου, στον χώρο «Καταρράκτες» του πευκόφυτου Πάρκου Αναψυχής Ραφήνας, θα φιλοξενηθεί η Τελετή Απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Υπεύθυνη της Τελετής, Έρη Μπιζάνη, σε συνέντευξη Τύπου στο Πνευματικό Κέντρο Ραφήνας.

Η κα. Μπιζάνη καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και αναφέρθηκε στον θεσμό των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, που δημιουργήθηκε το 2005 από το ECOCITY, και τον σκοπό της επιβράβευσης της προσπάθειας και του έργου που υλοποιείται για την προστασία του περιβάλλοντος.

ecopolis (600 x 360)

Η Υπεύθυνη των Επιτροπών Αξιολόγησης Χριστιάνα Πειρασμάκη μίλησε για τον τρόπο επιλογής για τα προτεινόμενα έργα, καθώς και τη διαδικασία αξιολόγησης που εξελίσσεται για την ολοκλήρωση της επιλογής των βραβευόμενων.

Ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Βαγγέλης Μπουρνούς καλωσόρισε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και τα μέλη της Επιτροπής Οργάνωσης, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του για την διεξαγωγή της Τελετής Απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 στον Δήμο Ραφήνας- Πικερμίου και τόνισε ότι η προστασία και ανάπτυξη του περιβάλλοντος είναι ζήτημα υψίστης σημασίας στην ζωή μας. Αναφέρθηκε επίσης στη σημαντική ιδέα των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ και στην αξιοσημείωτη περιβαλλοντική ευαισθησία που δείχνουν έμπρακτα επιστήμονες, δημόσιοι και ιδιωτικοί  φορείς, σύλλογοι και εταιρείες, που συμμετέχουν ενεργά σε αυτήν την εκδήλωση. Επίσης, τόνισε, ότι ο Δήμος Ραφήνας- Πικερμίου υποστηρίζει θερμά περιβαλλοντολογικές δραστηριότητες και προσπαθεί να είναι αρωγός  σε τέτοιου είδους προσπάθειες.

Ο Πρόεδρος του ECOCITY Θάνος Ζαφειρόπουλος, αναφέρθηκε στον προσανατολισμό του Οργανισμού στην ευαισθητοποίηση για την προστασία του Περιβάλλοντος  και στην ανάγκη αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στις πόλεις και τόνισε την ευκαιρία ανάπτυξης ενός σημαντικού περιβαλλοντικού κέντρου στη Ραφήνα με δράσεις για ενημέρωση μικρών και μεγάλων.

Επίσης στην διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν τα Βραβεία «ΠΡΑΣΑ» που καθιερώνονται από την επόμενη χρονιά (2018), ως περιβαλλοντικά αντι-βραβεία.

Στόχος είναι να «βραβεύονται» μη σωστές επιλογές για την προστασία του Περιβάλλοντος (αέρας, νερό, χλωρίδα, πανίδα) και την πλασματική ενημέρωση των πολιτών.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον θεσμό και τις διοργανώσεις προηγουμένων ετών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον διαδικτυακό τόπο www.oikopolisawards.gr.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση