Τη Δευτέρα σε ισχύ ο νέος ΚΕΝΑΚ, ανοίγει ο δρόμος για το νέο «Εξοικονομώ»

Από τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου ξεκινά τελικά, μετά την ολιγοήμερη αναβολή λόγω των γραφικών σφαλμάτων που είχαν εντοπιστεί στην έκδοση, η εφαρμογή του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων 2017 (Κ.Εν.Α.Κ.), καθώς και του αντίστοιχου λογισμικού που υποστηρίζει το έργο των ενεργειακών επιθεωρητών. Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ, η ισχύς του ΚΕΝΑΚ ξεκινά τη Δευτέρα, μετά τη δημοσίευση, σήμερα, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β’ 4108/23.11.2017) των διορθώσεων γραφικών σφαλμάτων που είχαν εντοπιστεί στη δημοσίευση της σχετικής απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με την απόφαση αυτή (ΦΕΚ Β΄4003/17.11.2017), που υπέγραψε ο Υπουργός, Γιώργος Σταθάκης, εγκρίθηκαν οι Τεχνικές Οδηγίες του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΟΤΕΕ), που αφορούν την ενεργειακή απόδοση κτηρίων και πιο συγκεκριμένα, οι τεχνικοί κανόνες/προδιαγραφές για την εφαρμογή του Κ.Εν.Α.Κ. 2017. Έτσι, σημειώνει το υπουργείο, από την ερχόμενη Δευτέρα τίθεται σε λειτουργία το πληροφοριακό σύστημα έκδοσης Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ), που καθίστανται πλέον υποχρεωτικά, καθώς και η εφαρμογή του ΚΕΝΑΚ 2017 και των αντίστοιχων ΤΟΤΕΕ.

Η εξέλιξη αυτή, όπως είχε εξηγήσει αναλυτικά η Greenagenda.gr, ανοίγει τον δρόμο για τα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας, με ναυαρχίδα το πολυαναμενόμενο, νέο «Εξοικονομώ κατ' Οίκον».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση