Τη διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος για την καύση των σκουπιδιών προτείνει η Επιτροπή Αγώνα Βόλου

Σε μια δεύτερη συνάντηση τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στις 19.00 στην Αίθουσα ΣΑΚΕ στο παραλιακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου (ημιόροφος, μπαίνοντας από Ιάσονος δεξιά στις σκάλες) προσκαλεί τους εκπροσώπους φορέων, συλλόγους  και συλλογικότητες, η Επιτροπή Αγώνα Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ.  

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση της Επιτροπής «μετά από την πρώτη μας συνάντηση με του Βόλου τη Δευτέρα 20-11-2018 στην οποία επιβεβαιώθηκαν τα κοινά μας αιτήματα - όπως εκφράστηκαν στο μαζικό συλλαλητήριο στις 5 Μαΐου 2018 (ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, ΟΧΙ στη δημιουργία εργοστασίου SRF από τον Δήμο Βόλου και ΝΑΙ στην ανακύκλωση και στην ποιότητα ζωής) προσκαλούμε όλους, ακόμα κι αυτούς που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην πρώτη».

Αναλυτικότερα τονίζεται  ότι εκφράστηκε η ανάγκη η κοινή αγωνία μας να διατρανωθεί μέσω της συνεργασίας μας και της συσπείρωσής μας σε κοινό μέτωπο, ώστε να προτάξουμε πιο δυναμικά την αντίθεσή μας στην καύση απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ-Lafarge και τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής SRF και γενικά σε κάθε στοιχείο που επιβαρύνει το περιβάλλον της πόλης μας. Γιατί όλοι μαζί θα υποστούμε τις συνέπειες, ως πολίτες και ως φορείς που εκπροσωπούν πολίτες, εφόσον είναι κοινή η διαπίστωση ότι η υποβάθμιση του περιβάλλοντος θα βλάψει την τοπική οικονομία μέσω των επιπτώσεων που θα υποστούν ο τουρισμός, ο αγροτικός και ο κτηνοτροφικός τομέας. Μετά το γόνιμο διάλογο με τους εκπροσώπους των φορέων, των συλλόγων και των συλλογικοτήτων και με πολίτες της πόλης του Βόλου η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών  προσπαθώντας να συνθέσει και να ιεραρχήσει τις προτάσεις προτείνει:

Μαζικό Πανεκπαιδευτικό-Παλλαϊκό Συλλαλητήριο με τη συμμετοχή μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, γονέων, πολιτών και μαζικών φορέων το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 και κήρυξη Γενικής Τοπικής Απεργίας. Στόχος είναι εκείνη τη μέρα να νεκρώσει η οικονομία της πόλη μας (να κλείσουν καταστήματα και επιχειρήσεις) στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά της καύσης σκουπιδιών. Η συγκέντρωση συμβολικά θα πραγματοποιηθεί στο νοσοκομείο του Βόλου και θα καταλήξει με πορεία προς την ΑΓΕΤ.

Νομικές ενέργειες κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-Lafarge με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών.

Απαίτηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να εγκαταστήσει σύστημα μόνιμων και διαρκών μετρήσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της συσσωρευμένης ρύπανσης στο έδαφος περιμετρικά της ΑΓΕΤ, ώστε να διαπιστωθεί η εξέλιξη του φαινομένου.

Ζητούμε τη διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος για το θέμα της καύσης σκουπιδιών και της δημιουργίας εργοστασίου SRF από τον Δήμο Βόλου. Εφόσον υπάρξει άρνηση θα διερευνήσουμε τη δυνατότητα να οργανώσουμε από κοινού ένα τέτοιο δημοψήφισμα μαζί με τις δημοτικές εκλογές.

Στη συνάντηση θα παρουσιαστεί η πρόταση της Επιτροπής για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.

 

 

 

 

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση