ΤΙΤΑΝ: e-πληροφόρηση για τα εναλλακτικά καύσιμα στο εργοστάσιο της Ευκαρπίας

Ένα ολοκληρωμένο κέντρο πληροφόρησης σχετικά με τα εναλλακτικά καύσιμα, με σημείο αναφοράς τον νέο ιστότοπο coprocessing.titan.gr, ανακοίνωσε ο Τιτάνας για το εργοστάσιο Ευκαρπίας. Υπενθυμίζεται ότι η τσιμεντοβιομηχανία είναι πολύ κοντά να λάβει την οριστική αδειοδότηση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την οποία τής δίδεται η δυνατότητα καύσης στις εγκαταστάσεις της υπολειμμάτων ανακύκλωσης υπό μορφή RDF-SRF. Η εξέλιξη έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

Στον ιστότοπο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Όμιλος, φιλοξενούνται πληροφορίες διαθέσιμες και προσβάσιμες από όλους, οι οποίες και θα επικαιροποιούνται σε συνεχή βάση, «με στόχο την πλήρη διαφάνεια και άμεση ενημέρωση του κοινού για θέματα ενδιαφέροντος».

«Αφετηρία της παρουσίασης είναι η δραστηριότητα του εργοστασίου Ευκαρπίας, σημείο αναφοράς στην τοπική ανάπτυξη και η προσήλωση στη διαχρονική επίτευξη άριστων περιβαλλοντικών επιδόσεων», αναφέρει η τσιμεντοβιομηχανία και προσθέτει:

«Κεντρικές ενότητες αποτελούν η συνεπεξεργασία εναλλακτικών καυσίμων, βιώσιμη και ασφαλής λύση που χρησιμοποιείται από την τσιμεντοβιομηχανία διεθνώς, για περισσότερα από 40 χρόνια, η αίτηση τροποποίησης περιβαλλοντικών όρων μαζί με τα σχετικά επιστημονικά στοιχεία και μελέτες, ενημερωτικά γραφήματα (infographic), γλωσσάρι για την καλύτερη κατανόηση επιστημονικών όρων και ενότητα με συχνές ερωτήσεις».

Η δημιουργία του ιστότοπου ήταν μία από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε να υλοποιήσει ο Τιτάνας προς την τοπική κοινωνία, όπως είχε αναφέρει σε επιστολή του προς τους όμορους Δήμους στις 9 Απριλίου 2020.

Άλλες δεσμεύσεις, οι οποίες και αυτές θα υλοποιηθούν είναι η ειδική ανοιχτή πλατφόρμα που θα ενεργοποιηθεί με την έγκριση της τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων και στην οποία, όπως επισημαίνεται, «θα αναρτούμε τις μετρήσεις των αέριων εκπομπών του εργοστασίου, η δωρεά σταθμών μέτρησης της ποιότητας ατμόσφαιρας, ώστε να συμπληρωθεί το υφιστάμενο δίκτυο σταθμών που διαθέτει η πόλη, καθώς και η συνεισφορά μας σε προγράμματα προώθησης της ανακύκλωσης και η υλική υποστήριξή μας ώστε αυτά να τεθούν σε λειτουργία».

Η τσιμεντοβιομηχανία προτρέπει να επισκεφθείτε το Κέντρο Πληροφόρησης σχετικά με τα εναλλακτικά καύσιμα coprocessing.titan.gr για να μάθετε περισσότερα και να δείτε το σχετικό υλικό.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση