Τι απαντά η ΔΕΗ στα περί συνεργασίας με τα ΕΛΠΕ

Απάντηση σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο επικείμενη εμπλοκή των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, έδωσε η ΔΕΗ, με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες.

Όπως επισημαίνει η Επιχείρηση, «η ΔΕΗ επιδιώκει τις επιχειρηματικές συνεργασίες και εργάζεται γι' αυτές με ισχυρές εταιρίες όπως τα ΕΛΠΕ», εντούτοις καθιστά σαφές πως «η πώληση μονάδων παραγωγής στον οποιονδήποτε, είναι εκτός του σχεδιασμού μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΗ:

«Σχετικά με δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία ανώτατα στελέχη των Ελληνικών Πετρελαίων παρουσίασαν τη στρατηγική επιλογή της εταιρίας για εμπλοκή της στον τομέα ηλεκτρικής ενέργειας, η διοίκηση της Επιχείρησης σημειώνει τα εξής:

Αντιμετωπίζουμε θετικά επιχειρηματικές πρωτοβουλίες από εταιρίες της αξιοπιστίας και δυναμικής των ΕΛΠΕ, ως παράγοντας τόνωσης της αγοράς και κυρίως ενίσχυσης του υγιούς ανταγωνισμού.

Ειδικότερα στην αγορά προμήθειας Η.Ε. (λιανική αγορά) είναι αναγκαία, όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα και μάλιστα με αφορμή την είσοδο των ΕΛΤΑ, η δραστηριοποίηση εταιριών που αφενός θα επενδύσουν και αφετέρου θα απευθύνονται σε όλους τους καταναλωτές, αναλαμβάνοντας το εύλογο ρίσκο χωρίς να επιδιώκουν το γρήγορο, εύκολο και μεγάλο κέρδος σε βάρος τελικά των καταναλωτών.

Τέλος, τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι η ΔΕΗ επιδιώκει τις επιχειρηματικές συνεργασίες και εργάζεται γι' αυτές με ισχυρές εταιρίες όπως τα ΕΛΠΕ, αλλά η πώληση μονάδων παραγωγής στον οποιονδήποτε, είναι εκτός του σχεδιασμού μας.

Όποιος θέλει, αντί να επιδιώκει να πάρει από τα έτοιμα, ας κάνει τις αναγκαίες επενδύσεις».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση