Τι είπαν για τα περιβαλλοντικά ζητήματα Δημαράς και ΜΚΟ

Συνάντηση με περιβαλλοντικές μη κυβερνητικές οργανώσεις είχε, την Τρίτη 9 Οκτωβρίου, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Δημαράς. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της WWF, της GREENPEACE, του δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα όπως η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τις αστικές αναπλάσεις, η αντιμετώπιση της αυθαίρετης και εκτός σχεδίου δόμησης και σε προστατευόμενες περιοχές, όπως τα δέλτα ποταμών, η εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, η αποτελεσματική προστασία των βιότοπων και υγρότοπων της χώρας, η αντιμετώπιση του περιβαλλοντικού εγκλήματος και η αποτελεσματική φύλαξη της φύσης, η προστασία των υδατικών πόρων, καθώς και «οι σοβαρές συνέπειες από τις εξορύξεις υδρογονανθράκων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το γραφείο Τύπου του υφυπουργού.

Οι εκπρόσωποι των οργανώσεων, σύμφωνα πάντα με το ΥΠΕΝ, είχαν την ευκαιρία να θέσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους στον Υφυπουργό, ο οποίος δεσμεύθηκε να τις εξετάσει προσεκτικά, εκφράζοντας την επιθυμία του να συνεχιστεί ο γόνιμος διάλογος μαζί τους και το επόμενο διάστημα.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση