Τι λέει το ΥΠΕΝ για τις οφειλές στους εργαζόμενους των Φορέων Διαχείρισης Natura

Άμεσα προχωρεί η τακτοποίηση των οφειλών των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ), σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε η Greenagenda.gr, οι εργαζόμενοι στους ΦΔ παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, στις 20/02/2018 δημοσιεύθηκε ο Ν.4519/2018 που καθόρισε το θεσμικό πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας των Φορέων. «Αμέσως μετά τη δημοσίευση του νόμου ξεκίνησε με γοργούς ρυθμούς ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της επόμενης μέρας για τους ΦΔΠΠ», σημειώνει και προσθέτει:

«Συγκεκριμένα, μετά από πολλαπλές επικοινωνίες με τους φορείς, κατάθεση και τροποποίηση προτάσεων προϋπολογισμού για όλους τους υφιστάμενους φορείς, μέχρι σήμερα:

α) εγκρίθηκε το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου για το έτος 2018, προκειμένου οι ΦΔΠΠ να καλύψουν τις δαπάνες μισθοδοσίας του υφιστάμενου προσωπικού για το 2018 και εκκρεμότητες του 2017.

β) Κατόπιν σχετικού αιτήματος του ΥΠΕΝ, το Υπουργείο Οικονομικών ενέγραψε στον προϋπολογισμό του ΥΠΕΝ επιπλέον πίστωση, προκειμένου να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα των ΦΔΠΠ για το 2018».

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, συνεχίζει η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, «οι ΦΔΠΠ θα μπορέσουν, αφού καταθέσουν σχέδιο προϋπολογισμού τους για το 2018, να προχωρήσουν άμεσα στην πληρωμή δαπανών μισθοδοσίας του υφιστάμενου προσωπικού και άλλων λειτουργικών εξόδων τους».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Όπως επανειλημμένα έχει τονίσει το ΥΠΕΝ, για πρώτη φορά από την ίδρυσή τους, οι ΦΔΠΠ καλύπτουν μέρος του προϋπολογισμού τους από τον κρατικό προϋπολογισμό και η αλλαγή αυτή στον τρόπο χρηματοδότησής τους σηματοδοτεί την επόμενη μέρα των Φορέων και το πέρασμά τους στην πιο αποτελεσματική εκπλήρωση του έργου τους».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

1 comment

  1. Χρήστος Ζέρβας 30 Μαρτίου, 2018 at 12:06 Απάντηση

    Καλημέρα σε όλους και όλες. Προσωπικά πιστεύω ότι η μάστιγα των ναρκωτικών δημιουργεί αναρίθμητα προβλήματα. Έχουν κατακλύσει και αλλοτριώσει δυστυχώς κάθε πτυχη της χώρας. Τρανό παράδειγμα αυτοί στο ΥΠΕΝ (προφανώς όχι όλοι, δεν τσουβαλιάζω όλους, απλά οι “υπεύθυνες” υοηρεσίες). Πέραν του ΥΠΕΝ, εγω προσωπικά εντοπίζω το ίδιο πρόβλημα στις διοικήσεις κάποιων Φ.Δ.Π.Π και σίγουρα σε όσους έχουν το μαχαίρι και το καρπούζι σε αυτό που αυτοαποκαλείται “σύλλογος εργαζομένων”. Εγώ αναλαμβάνω πρωτοβουλία για να βοηθήσω και θα γράψω μερικά τηλέφωνα εδω. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
    Υ.Γ : ΟΚΑΝΑ , Τηλεφωνική γραμμή sos 1031. ΚΕΘΕΑ τηλεφωνική γραμμή 2109241993-6. Ανώνυμοι ναρκωμανείς 2103474777 (καθημερινά 18:30-20:00) και ΠΝΟΗ ΖΩΗΣ τηλεφωνική γραμμή 2392025456.
    Υ.Γ2 : Ναι μεν το μηνυμά μου είναι ειρωνικό αλλά ΔΕΝ είναι προσβλητικό και θα επιθυμούσα να δημοσιοποιηθεί.
    Υ.Γ 3 : Χρηστος Ζέρβας, Ειδικός δασικής προστασίας Φ.Δ.Χ.Β

Αφήστε μια απάντηση