Τι συμφωνήθηκε για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο

Τα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο υπουργείο Εσωτερικών, υπό τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη.

Όπως γνωστοποίησε το υπουργείο, σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν, η δημοτική Αρχή και ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Ζακύνθου δεσμεύτηκαν για την υποβολή στην Περιφέρεια, φακέλου αδειοδότησης προσωρινής εγκατάστασης δεματοποίησης απορριμμάτων σε όμορο του ΧΥΤΑ Σκοπού χώρο, ιδιοκτησίας του Δήμου. Ο χώρος αυτός θα υποδεχθεί  τα απορρίμματα που θα συλλέγονται από τους δρόμους του νησιού ώστε, στη συνέχεια, να δεματοποιούνται στην εγκατάσταση. Η διαδικασία αυτή μπορεί να ολοκληρωθεί το επόμενο 15ήμερο, προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια Υγεία και να προστατευθεί η οικονομία της Ζακύνθου, χωρίς να καταστρατηγηθούν οι κανόνες ορθής διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Συγχρόνως με τις παραπάνω ενέργειες, ο Δήμος Ζακύνθου μαζί με τον Σύνδεσμο θα προωθήσουν την εγκατάσταση του αναδόχου της προσωρινής λύσης στην περιοχή Ορθονιές, προκειμένου να μπορέσει το συντομότερο δυνατό να ξεκινήσει η επεξεργασία των απορριμμάτων.

Το τρίτο βήμα, αφορά την παράλληλη κατάθεση των τελευταίων μελετών που προβλέπονται από την ΑΕΠΟ, για την επίτευξη της ενδιάμεσης και οριστικής λύσης της διαχείρισης των απορριμμάτων του νησιού στη θέση Λίβας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων, εκτός από τον άμεσα εμπλεκόμενο λόγω αρμοδιότητας, Δήμαρχο Ζακύνθου, Παύλο Κολοκοτσά, ο ΓΓ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Εσωτερικών, Ευάγγελος Καπετάνιος, ο Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού, Δημοσθένης Παπασταμόπουλος, ο ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας - Ιονίου, Διονύσιος Παναγιωτόπουλος, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ζακύνθου, Λευτέρης Νιοτόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Ζακύνθου, Παναγιώτης Μυλωνάς, ο τεχνικός σύμβουλος του Δημάρχου, Γεώργιος Κομιώτης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση