Τον Μάρτιο οι Οδηγοί των προγραμμάτων για φωτοβολταϊκά στις στέγες και αντικατάσταση θερμοσίφωνα με ηλιακό

«Οι λογαριασμοί ηλεκτρικής ενέργειας του Φεβρουαρίου κινούνται στα ίδια επίπεδα, ή και λίγο χαμηλότερα, από εκείνους του Ιανουαρίου». Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «μια του Νότη, δυο του Χιώτη» με τους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο. Έφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα έναν καταναλωτή που κάνει λογαριασμό από 500 – 1000 KWh κι έχει επιλέξει ως πάροχο τη ΔΕΗ, ο οποίος τον Ιανουάριο χρεωνόταν 22 λεπτά/kWh (μετά την επιδότηση) και τον Φεβρουάριο 21 λεπτά/kWh.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε: «Στηρίζουμε ισόρροπα όλους τους καταναλωτές μέχρι να τελειώσει η κρίση». Επεσήμανε ότι η έκτακτη αυτή περίοδος δεν έχει τελειώσει, άρα «όλοι οφείλουμε να καταναλώνουμε ενέργεια με σύνεση», πρόσθεσε δε ότι αυτό ήδη το κάνουν οι Έλληνες καταναλωτές, «που είναι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη στη μείωση της ζήτησης ενέργειας (-13%) το τέταρτο 3μηνο του 2022». Αναφερόμενος στο φυσικό αέριο, ο υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας υπογράμμισε ότι η τιμή του έχει αποκλιμακωθεί σημαντικά, από τα επίπεδα άνω των 300€ που βρισκόταν τον περασμένο Αύγουστο, τώρα κινείται κάτω από 60€ «κι αυτό τον μήνα είναι αρκετά φθηνότερο από το πετρέλαιο».

Ο κ. Σκρέκας αποκάλυψε επίσης ότι μέσα στον Μάρτιο θα έχουν ολοκληρωθεί οι οδηγοί των προγραμμάτων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών (με δυνατότητα αποθήκευσης ενέργειας) στις στέγες και για αντικατάσταση του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με ηλιακό. Οι σχετικές πλατφόρμες θα ανοίξουν προς τα τέλη Μαρτίου.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση