«Οι γόπες δεν είναι σκουπίδια»: 33 κάδοι συλλογής και ανακύκλωσης αποτσίγαρων στον δήμο Πέλλας

Τριάντα τρεις κάδοι συλλογής αποτσίγαρων θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία υψηλής επισκεψιμότητας του δήμου Πέλλας.

Στόχος, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου Πέλλας, είναι να συλλέγονται καθημερινά όσο το δυνατόν περισσότερα απορρίμματα από τα τσιγάρα που καταλήγουν, με επιβλαβείς συνέπειες, στο περιβάλλον.

Η παρουσίαση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου στις 7 Μαΐου από τις 11:00 στο χώρο της 12ης Ανθοέκθεσης του δήμου Πέλλας, στα Γιαννιτσά, καθώς φέτος, τονίζεται στην ανακοίνωση του δήμου Πέλλας, «λαμβάνει και έναν ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα, αφού από την ανακύκλωση των αποτσίγαρων στο πρώτο της στάδιο (διαχωρισμός καπνού και χαρτιού), προκύπτει ωφέλιμο προϊόν για τον συγκεκριμένο κλάδο». Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατοίκων και επισκεπτών με τη διανομή ενημερωτικού υλικού αλλά και ατομικών τσιγαροδοχείων για τη συλλογή αποτσίγαρων με το σύνθημα «Το αποτσίγαρο δεν είναι σκουπίδι, είναι ανακυκλώσιμο υλικό».

Η πρωτοβουλία της ΑΜΚΕ Cigaret Cycle, που έχει ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη συνεχίζεται, με την ένταξη του δήμου Πέλλας στο δίκτυο του προγράμματος #gopafree.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου Πέλλας, «το πρόγραμμα #gopafree περιλαμβάνει την τοποθέτηση ειδικών κάδων ανακύκλωσης για τα αποτσίγαρα, τη συλλογή τους σε αυτούς και στη συνέχεια την μεταφορά τους στο εξωτερικό και την επεξεργασία τους για τη μετατροπή των βλαβερών για το περιβάλλον υλικών και ουσιών σε λίπασμα και νέο ανακυκλωμένο προϊόν (βιομηχανικό πλαστικό), από την ΑΜΚΕ Cigaret Cycle, τη μόνη ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που υλοποιεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα συγκέντρωσης, διαχείρισης και ανακύκλωσης αποτσίγαρων στην Ελλάδα, με στόχο τη μείωση του αριθμού αυτών που καταλήγουν στο περιβάλλον και την αποτροπή της επιπρόσθετης μόλυνσης που συντελείται σε αυτό».

Ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα και στο θετικό πρόσημο που θα έχει για την περιοχή και το περιβάλλον. «Η απόρριψη αποτσίγαρων στο περιβάλλον έχει καταστροφικές συνέπειες για τον άνθρωπο και τον δημόσιο χώρο. Είναι υποχρέωση μας να δουλέψουμε προς την κατεύθυνση περιορισμού της ανεξέλεγκτης συγκέντρωσης των απορριμμάτων από τα τσιγάρα. Η ανακύκλωσή τους είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για όλους μας και μια ακόμη προσπάθεια που θα κάνουμε όλοι μαζί», τόνισε.

«Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που επικοινωνούμε την έναρξη του προγράμματος στον δήμο Πέλλας σε μια μεγάλη γιορτή για τη φύση στην περιοχή. Εντάσσουμε στο πρόγραμμα μας έναν ακόμη δήμο με ενεργή συμμετοχή κοινωνικά και περιβαλλοντικά, όπως ο δήμος Πέλλας. Όλοι μαζί θα καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε περισσότερα αποτσίγαρα. Όλοι μαζί θα μειώσουμε τις βλαβερές συνέπειες που έχει η αλόγιστη απόρριψη τους στο περιβάλλον», αναφέρει από την πλευρά του ο συνιδρυτής της Cigaret Cycle και εμπνευστής της προσπάθειας Γιώργος Σακελλαρίου.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση