Τουρισμός και οικολογία στην λίμνη Κάρλα

Ο συνδυασμός της τουριστικής ανάπτυξης και του σεβασμού στο περιβάλλον σε ένα ιδιαίτερο οικοσύστημα, όπως αυτό της λίμνης Κάρλας, αποτυπώνεται στην πρωτοβουλία του Δήμου Ρήγα Φεραίου να ενεργοποιήσει τη δεύτερη φάση της διαπραγμάτευσης για την κατασκευή παραδοσιακού ξενώνα στις όχθες της βόρειας πλευράς της λίμνης μέσω ΣΔΙΤ.

Παρόλο που πέρασαν αρκετά χρόνια από το 2008, όταν και είχε πραγματοποιηθεί και παραδοθεί στον δήμο η μελέτη για τον ξενώνα, εντούτοις πλέον το σχετικό έργο ενεργοποιείται και μπορεί να αποτελέσει την απαρχή για την ανάπτυξη και άλλων δραστηριοτήτων ήπιας ανάπτυξης στην περιοχή.

Στην οικονομοτεχνική ανάλυση που εκπονήθηκε από την εταιρεία Ατλαντίς ΑΕ, η οποία είχε την ευθύνη σύνταξης της μελέτης, προτείνεται η διάρκεια της σύμπραξης να φθάσει τα 35 χρόνια, μη περιλαμβανομένης της κατασκευαστικής περιόδου. Τα έσοδα που θα προκύψουν από την αξιοποίηση του ξενώνα και τις παράλληλες δράσεις που θα αναπτυχθούν, είναι επίσης σημαντικά σε συνδυασμό με τη δημιουργία 43 νέων θέσεων εργασίας που προβλέπονται σε πρώτη φάση για τη λειτουργία του.

Το προτεινόμενο ξενοδοχείο θα είναι διώροφο µε υπόγειο και στέγη συνολικής δόμησης 5900 τ.μ. (και 1.000 τ.μ. υπόγειο και βοηθητικοί χώροι) σε οικόπεδο 19.000 τ.μ. και θα είναι δυναµικότητας 92 κρεβατιών, µε δυνατότητα φιλοξενίας µέχρι 128 άτομα.

Προβλέπεται επίσης μία αίθουσα εκδηλώσεων συνεδρίων 600 τ.µ. µε δυναµικότητα 500 ατόµων και μία μικρότερη αίθουσα εκδηλώσεων εµβαδού 150 τ.µ. δυναµικότητας µέχρι 100 ατόµων, καθώς και εγκαταστάσεις εστίασης, φυσικοθεραπευτήριο, κλειστή θερµαινόµενη πισίνα κα.

Το κόστος κατασκευής της προτεινόμενης ξενοδοχειακής µονάδας και οι λοιπές εργασίες που περιλαµβάνονται σε αυτό, ανέρχεται στο ποσό περίπου των 13,5 εκατ. ευρώ.

Συνολικά τα εκτιμώμενα έσοδα της 1ης χρονιάς λειτουργίας της μονάδας υπολογίζονται στο ποσό των 2.336.326 ευρώ, της 2ης χρονιάς στα 2.542.193 ευρώ, της 3ης χρονιάς στα 2.799.432, της 4ης χρονιάς στα 3.045.429 ευρώ και του 5ου έτους στα 3.286,857 ευρώ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση