Τουριστικό αξιοθέατο τα παγόβουνα στη Νέα Γη του Καναδά

Το εντυπωσιακό πέρασμα ενός παγόβουνου από τη θαλάσσια περιοχή έξω από τη μικρή πόλη Φέριλνατ, της νήσου Νέα Γη στο άνοιγμα του Κόλπου του Αγίου Λαυρεντίου στον Καναδά τράβηξε πριν από λίγες ημέρες τη προσοχή των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών. Όλοι τους έτρεξαν να αποθανατίσουν με τις φωτογραφικές  μηχανές και τα smartphones τη ξεχωριστή στιγμή.

Αρκετός κόσμος συρρέει αυτή την εποχή στις ακτές του Λαμπραντόρ και της Νέας Γης ελπίζοντας να θαυμάσει τα τεράστια παγωμένα τμήματα τα οποία αποκολλώνται από παγετώνα στην Αρκτική και παρασύρονται στη θάλασσα φθάνοντας στη συγκεκριμένη περιοχή που είναι γνωστή ως  Πέρασμα του Παγόβουνου.

Από τον Μάρτιο μέχρι το Σεπτέμβριο τα παγόβουνα απομακρύνονται από τη Αρκτική ζώνη και επιπλέουν προς τις ακτές του Καναδά. Πάνω από 600 είναι έτοιμα να ξεκινήσουν προς το Βόρειο Ατλαντικό αυτή τη χρονιά, ενώ  ο συνολικός αριθμός σε ένα έτος ανέρχεται περίπου σε 680. Σύμφωνα με τους  ερευνητές, αυτό  πρόκειται να συμβεί λόγω των δυνατών ανέμων αλλά και της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση