Το «Αιγαίο» στην έκθεση για την Κλιματική Αλλαγή

 Το Ωκεανογραφικό σκάφος ΑΙΓΑΙΟ  κατέπλευσε  στο λιμάνι του Ηρακλείου , με αφορμή την  διεθνή  έκθεση   για   την ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ,του Αμερικάνικου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης, που φιλοξενεί το επόμενο διάστημα το Ενυδρείο Κρήτης.

 Το ΑΙΓΑΙΟ, μήκους 62 μέτρων, είναι ένα μοντέρνο πλωτό εργαστήριο. Έχει επιστημονικά όργανα τελευταίας τεχνολογίας απαραίτητα για την πολύτιμη ερευνητική δραστηριότητα του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. η οποία ποικίλει από γεωφυσικές μελέτες βυθού μέχρι την παρακολούθηση περιβαλλοντικών, κλιματικών και  ωκεανογραφικών  συνθηκών .Οι έρευνες του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. βοηθούν στην κατανόηση των επιστημονικών φαινομένων που συνδέονται με την Κλιματική αλλαγή, αλλά και στην  αντιμετώπιση των συνεπειών της .

 Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Ηράκλειο ,το ΑΙΓΑΙΟ θα ποντίσει το βαθυσκάφος ΘΕΤΙΣ δίνοντας την ευκαιρία σε εκπροσώπους των ΜΜΕ να γνωρίσουν από πολύ κοντά τον πλούτο και την ομορφιά των Ελληνικών θαλασσών καθώς και τα επιστημονικά εργαλεία που το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. χρησιμοποιεί στις έρευνες του.

 Το Ωκεανογραφικό ΑΙΓΑΙΟ θα παραμείνει στο λιμάνι του Ηράκλειου μέχρι και την Κυριακή 22 Απριλίου .Για τους μικρούς αλλά και μεγάλους “εξερευνητές” που επιθυμούν να επισκεφτούν το ΑΙΓΑΙΟ να δουν από κοντά το βαθυσκάφος ΘΕΤΙΣ ,να μιλήσουν με τους χειριστές του, άλλα και να κερδίσουν ΔΩΡΕΑΝ προσκλήσεις επίσκεψης για την έκθεση της ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ το ΑΙΓΑΙΟ θα είναι διαθέσιμο την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Απριλίου μεταξύ των ωρών 18:00-20:00.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!