ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η Green Agenda κάνει από σήμερα ένα ακόμη βήμα μπροστά. Εμπλουτίζει τη συζήτηση για το μέλλον των επόμενων γενεών, με σταθερό γνώμονα τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος σε όλες τις δραστηριότητες και τους τομείς της οικονομίας.

Ο προβληματισμός μας αφορά τα ακόλουθα επίπεδα:

  • Την κλιματική αλλαγή, που είναι ορατή τα τελευταία χρόνια σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Επιβάλλεται άμεση αλλαγή νοοτροπίας, επούλωση των μικρότερων και μεγαλύτερων περιβαλλοντικών πληγών που υπάρχουν και ενίσχυση των προγραμμάτων ανακύκλωσης.
  • Τις ανάγκες για διατροφική επάρκεια που μεγαλώνουν καθημερινά, με τη ζήτηση των τροφίμων να αυξάνεται μέχρι το 2050 κατά 60%, αφού ο πληθυσμός του πλανήτη εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 9,5 δισ. ευρώ. Αναλόγως εξελίσσεται η σημασία του αγροτικού τομέα της οικονομίας, ο οποίος για να ανταπεξέλθει στην αποστολή του οφείλει να υιοθετήσει τις βέλτιστες για το περιβάλλον πρακτικές.
  • Την αλλαγή του ενεργειακού μείγματος, με την ενίσχυση εναλλακτικών και ανανεώσιμων πηγών και την εξοικονόμηση φυσικών πόρων.
  • Την οικονομική ανάπτυξη που είναι απολύτως αναγκαία, προκειμένου να διατηρηθεί και να αυξηθεί ο κοινωνικός πλούτος. Να βελτιωθεί το επίπεδο ζωής. Να ενισχυθεί η απασχόληση και να καταπολεμηθεί η ανεργία. Σε αυτή την προσπάθεια ο ρόλος των επιχειρήσεων είναι πρωταγωνιστικός. Ιδίως εκείνων που καινοτομούν, πρωτοπορούν και εφαρμόζουν σύγχρονες μεθόδους και τεχνολογίες, φιλικές προς το περιβάλλον.
  • Τον τρόπο ζωής, που οφείλει να λαμβάνει υπόψιν του ότι ο πλανήτης και το περιβάλλον δεν είναι ιδιοκτησία, αλλά δάνειο από το μέλλον, που οφείλουμε να εξυπηρετήσουμε με συνέπεια.

Όλοι επιθυμούμε καλύτερες συνθήκες ζωής στην καθημερινότητά μας. Όπως έδειξε και η ιστορική απόφαση της παγκόσμιας κοινότητας στο Παρίσι τον Δεκέμβριο του 2015 η ώρα της δράσης για το περιβάλλον έφτασε, ακόμη και για όσους μέχρι σήμερα αδιαφορούν. Με γνώμονα τη λογική και την επιστημονική γνώση αξίζει να προσπαθήσουμε.

Η ομάδα της Green Agenda ανοίγει ένα παράθυρο στην ενημέρωση γύρω από αυτά τα θέματα και τους προβληματισμούς, που στην πραγματικότητα αγγίζουν σχεδόν κάθε μορφή ανθρώπινης δραστηριότητας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση