Το ζευγάρι από τη Δράμα που έβγαλε τυχαία το πρώτο μέλι λεβάντας

Η επιθυμία τους να αξιοποιήσουν μία οικογενειακή έκταση 12 στρεμμάτων στη Δράμα, ανάμεσα στα όρη Παγγαίο και Φαλακρό και δίπλα στον ποταμό Αγγίτη, τους οδήγησε στο να πειραματιστούν με την καλλιέργεια αρωματικών φυτών. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβε... η φύση.

Όταν οι νεόνυμφοι τότε Βασίλης Ζαβούνης και Κατερίνα Γεωργιάδου ξεκίνησαν το 2014 να φυτεύουν διάφορα αρωματικά φυτά και βότανα, μεταξύ των οποίων η λεβάντα, με σκοπό την παραγωγή αιθέριων ελαίων, δεν περίμεναν ότι λίγο καιρό αργότερα θα βγάλουν ένα μοναδικό στην Ελλάδα προϊόν, το μέλι λεβάντας.

Όπως εξηγεί ο Δραμινός πτυχιούχος ηλεκτρονικός και πυροσβέστης, Βασίλης, μαζί με τη σύζυγό του, Κατερίνα, που είναι ξενοδοχοϋπάλληλος με καταγωγή από το Φωτολίβος, αναζήτησαν τα προηγούμενα χρόνια ένα επιπλέον εισόδημα και μία νέα δημιουργική απασχόληση. Η έκταση 12 στρεμμάτων που ανήκει στον πατέρα της Κατερίνας ήταν ιδανική για να πραγματοποιήσουν τις πρώτες βιολογικές καλλιέργειες. Φύτεψαν λεβάντα σε επτά από τα 12 στρέμματα του αγροκτήματος, καθώς και άλλα είδη βοτάνων, όπως ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο, φασκόμηλο και εχινάκεια. «Κατά την ανθοφορία της λεβάντας είδαμε ότι είχαμε πολλές επισκέπτριες μέλισσες. Έτσι, στο πλαίσιο του πειραματισμού, αποφασίσαμε να τοποθετήσουμε στο χωράφι κάποια μελίσσια που έχει ο πατέρας μου, ως ερασιτέχνης μελισσουργός. Όταν ήρθε η ώρα του τρύγου διαπιστώσαμε ότι βγάλαμε ένα προϊόν πολύ διαφορετικό και άγνωστο για τα ελληνικά μελισσοκομικά δεδομένα», λέει.

Διαβάστε περισσότερα στη Voria.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

1 comment

Αφήστε μια απάντηση