Το ΙΚΕΑ καταργεί σταδιακά τα πλαστικά μίας χρήσης από όλα τα καταστήματά του

Η αλυσίδα καταστημάτων επίπλων IKEA καταργεί σταδιακά τα πλαστικά προϊόντα μιας χρήσης από όλα τα καταστήματα και τα εστιατόρια της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ότι θα σταματήσει σταδιακά να πωλεί πλαστικά μιας χρήσης στα καταστήματά της και ότι τα προϊόντα θα καταργηθούν πλήρως μέχρι το 2020, σύμφωνα με το CNN.

Τα προϊόντα που θα σταματήσουν να πωλούνται από τον κολοσσό των επίπλων περιλαμβάνουν καλαμάκια, πιάτα, ποτήρια, τσάντες κατάψυξης, σάκους απορριμμάτων και χαρτοπετσέτες με πλαστική επίστρωση. Τα εστιατόρια που ανήκουν στην εταιρεία θα σταματήσουν επίσης να παρέχουν στους πελάτες πλαστικά καλαμάκια, ποτήρια, πιάτα, μαχαιροπίρουνα, αναδευτήρες και πλαστικά δοχεία.

Στην ανακοίνωσή της, όπως μεταδίδει το Naftemporiki.gr, η IKEA δήλωσε ότι η κίνηση αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την επίτευξη θετικού ισοζυγίου για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη έως το 2030.

Σύμφωνα με το CNN, η IKEA έχει επίσης στόχο να προμηθεύεται 100% ανανεώσιμη ενέργεια έως το 2020. Επιπλέον, η εταιρεία στοχεύει σε μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών για τις παραδόσεις παραγγελιών κατ’ οίκον μέχρι το 2025.

«Μέσα από το μέγεθος και την εμβέλειά μας, έχουμε την ευκαιρία να εμπνεύσουμε και να δώσουμε τη δυνατότητα σε περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους να ζήσουν καλύτερες ζωές, εντός των ορίων του πλανήτη», δήλωσε στο CNN ο Τόρμπγιορν Λέεφ, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Inter IKEA, στον οποίο ανήκει η αλυσίδα ΙΚΕΑ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση