Θεσσαλονίκη: 16χρονη έφτιαξε επιτραπέζιο παιγνίδι για την υπερθέρμανση και βραβεύτηκε (φωτο)

Με ένα επιτραπέζιο παιγνίδι, που στόχο έχει τη σωτηρία του περιβάλλοντος, η 16χρονη μαθήτρια του 3ου Λυκείου Καλαμαριάς, Μελίνα Μπελενιώτη, απέσπασε το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Το κλίμα αλλάζει… αλλάζω ζωή» της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, ενημερώθηκε για τη διάκριση της μαθήτριας και την κάλεσε στο γραφείο του να τη συγχαρεί, αλλά και για να ενημερωθεί για το παιγνίδι που έφτιαξε.

Η Μελίνα, συνοδευόμενη από την οικογένειά της, γεμάτη ενθουσιασμό εξήγησε στον κ. Δαρδαμανέλη τον λόγο που προχώρησε σ’ αυτήν την κίνηση: «Ήταν η περίοδος που ενημερωνόμουν για την κλιματική αλλαγή και συνειδητοποίησα το μέγεθος του προβλήματος και της ευθύνης μας. Γι’ αυτό ασχολήθηκα. Ήταν ένας τρόπος να εκφραστώ».

Ο κ. Δαρδαμανέλης τη συνεχάρη τόσο για τη διάκρισή της όσο και για την ιδέα της. «Η δημιουργία τέτοιων παιχνιδιών περνάει χρήσιμα μηνύματα σε μικρούς και μεγάλους. Μπράβο για όλο αυτό που σκέφτηκες και έφτιαξες. Είμαι περήφανος, γιατί στην Καλαμαριά οι νέοι μετατρέπουν τις ανησυχίες του σε πρωτότυπες ιδέες», τόνισε ο δήμαρχος Καλαμαριάς.

Ποιος είναι ο σκοπός του παιχνιδιού;

Οι ηγέτιδες/τες των ηπείρων πρέπει να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή, υλοποιώντας αρκετές περιβαλλοντικές δράσεις ώστε να περιορίσουν την άνοδο της θερμοκρασίας, στους +1,5 Κελσίου και να προστατεύσουν την βιοποικιλότητα του πλανήτη χωρίς όμως να καταρρεύσει η οικονομία τους. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο στόχος των +1,5 Κελσίου είναι ο πιο ρεαλιστικός κι αυτός με τις πιο διαχειρίσιμες συνέπειες. Το παιχνίδι μπορεί να έχει από 2 έως 6 παίχτες, ηλικίας άνω των 12 ετών. Ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων αλλάζει το χρηματικό ποσό που δίνεται σε κάθε παίχτη. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ή ΟΛΟΙ κερδίζουν ή ΟΛΟΙ χάνουν! Είναι η τελευταία ευκαιρία!

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση