Το Λάχτι της Φινλανδίας η Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 (vid)

Η υπέροχη πόλη του βορρά Λάχτι βρίσκεται στη νότια Φινλανδία και είναι χτισμένη στη λίμνη Βεσιγιάρβι. Το όνομα της πόλης σημαίνει ακτή.Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 118.119 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2016.

Τα επίσημα εγκαίνια της εναρκτήριας τελετής της «Ευρωπαϊκής Πράσινης Πρωτεύουσας 2021» έχουν οριστεί την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου. Ομιλητές της εκδήλωσης είναι ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος Virginijus Sinkevičius και ο Πρόεδρος της Φινλανδίας Sauli Niinistö. Την παράδοση τίτλου θα κάνει ο Fernando Medina, δήμαρχος της Λισαβόνας, η οποία ήταν «Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2020».

Με αφορμή την τελετή έναρξης θα μεταδοθεί εκπομπή στην οποία θα  συζητηθούν τα μέτρα για το κλίμα και τις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας.

Tην Παρασκευή θα φωταγωγηθούν τα πάρκα Pikku-Vesku και του Lanupuisto. Το έργο τέχνης ήχου και φωτός, «Experience Park», κατασκευάστηκε στο πάρκο Pikku-Vesijärvi και είναι ένας συνδυασμός φωτός, μουσικής και φυσικών ηχητικών τοπίων. Το πάρκο μπορούν να το επισκέπτονται οι πολίτες τηρώντας τα μέτρα υγιεινής και προστασίας λόγω της πανδημίας. Το πάρκο θα φωτίζεται καθημερινά το σούρουπο από τις 15 έως τις 24 Ιανουαρίου. Επιπλέον, θα φωταγωγηθούν και τα γλυπτά στο πάρκο Lanupuisto.

Ακόμη, οι πολίτες του Λάχτι που θα επιλέξουν κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας τα λεωφορεία για τις μετακινήσεις τους θα πληρώσουν μειωμένο εισιτήριο.

Σε ένα παγοδρόμιο το οποίο φτιάχτηκε στο κέντρο της πόλης  θα παρέχονται καθημερινά  συμβουλές για περιβαλλοντικές   δραστηριότητες.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την τελετή έναρξης στη διεύθυνση: greenlahti.fi/en/openingceremony

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση