Το Παρίσι επιτρέπει σε οποιονδήποτε να φυτέψει έναν κήπο εντός των ορίων της πόλης

Ο δήμος του Παρισίου επιτρέπει σε οποιονδήποτε να φυτέψει έναν κήπο οπουδήποτε εντός των ορίων της πόλης.

Μετά τη χορήγηση της άδειας, οι επίδοξοι κηπουροί θα μπορούν να καλλιεργήσουν φυτά σε αυλές, τοίχους, κουτιά, στις στέγες των σπιτιών, κάτω από άλλα δέντρα, σε φράχτες και όπου αλλού βρουν κατάλληλες συνθήκες.

Ο νέος νόμος δεν προβλέπει περιορισμούς για την φύτευση πρασίνου μπροστά από χώρους εργασίας ή κατοικίες, ενώ οι πολίτες θα έχουν την επιλογή φύτευσης και καλλιέργειας λαχανικών, φρούτων ή λουλουδιών.

Απώτερος στόχος της δημάρχου του Παρισιού Αν Ινταλγκό, είναι η δημιουργία 100 στρεμμάτων πράσινης έκτασης πάνω στους τοίχους και τις στέγες της πόλης ως το έτος 2020, με το ένα τρίτο εξ αυτών να αποτελείται από γεωργικά προϊόντα.

Βάσει του νέου νόμου, οι κηπουροί πρέπει να χρησιμοποιούν βιώσιμες μεθόδους, αποφεύγοντας τα φυτοφάρμακα και προωθώντας τη βιοποικιλότητα στην πόλη.

Οι αστικοί κήποι θα πρέπει επίσης να διατηρούνται ώστε να εξασφαλίζεται η παρουσία πρασίνου και να ενισχύεται η αισθητική της γαλλικής πρωτεύουσας. Ο δήμος του Παρισιού θα εκδώσει αρχικά άδειες τριών ετών, με την επιλογή ανανέωσής τους.

Οι υπεύθυνοι της πρωτοβουλίας ενθαρρύνουν τους κατοίκους να γίνουν δημιουργικοί με το πού θα φυτεύσουν τα φυτά, και προσφέρουν ένα «πακέτο φύτευσης» με σπόρους και χώμα, μαζί με μερικές προτάσεις, αλλά ζητούν από τους ενδιαφερομένους να χρησιμοποιήσουν κυρίως τη φαντασία τους.

Οι αξιωματούχοι της πόλης ελπίζουν ότι η νομοθεσία θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα ενισχύσει την ομορφιά της.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Πενελόπ Κομιτές, η καλλιέργεια των κήπων αναμένεται να βοηθήσει τους κατοίκους να ενισχύσουν τις σχέσεις τους με τους γείτονές τους και να δημιουργήσουν νέους κοινωνικούς δεσμούς.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση