Το ΠΔ για τα δικαιώματα των μηχανικών μονοπώλησε τη συνάντηση Δημαρά με γεωτεχνικούς

Συνάντηση ενημέρωσης του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Δημαρά, με εκπροσώπους των Γεωτεχνικών (Δασολόγων και Γεωλόγων) πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου με θέμα τα προβλήματα που έχουν προκύψει από το Προεδρικό Διάταγμα 99.2018 που αφορά στα επαγγελματικά δικαιώματα των Μηχανικών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Γ. Δημαράς ενημερώθηκε από τους παρευρισκόμενους, για το γεγονός ότι το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση και δυσαρέσκεια ανάμεσα στους Γεωτεχνικούς, ότι δεν έλαβε καμιά δημοσιότητα και δεν τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Επιπλέον αναφέρθηκαν οι λόγοι για τους οποίους το ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε. όσο και οι κλάδοι των Δασολόγων και των Γεωλόγων έχουν ήδη προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση επίμαχων διατάξεων που θίγουν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα τα οποία ασκούν για πολλά χρόνια αδιάλειπτα και αφορούν εξειδικευμένα αντικείμενα τα οποία ουδέποτε διδάχθηκαν ή άσκησαν ειδικότητες μηχανικών (π.χ. διαχειριστικές μελέτες δασών) και τα οποία ήδη έχουν θεσμοθετηθεί με το αντίστοιχο προεδρικό Διάταγμα 344/2000 το οποίο καθορίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των Γεωτεχνικών.

Ο σκοπός της συνάντησης ήταν να βρεθούν τα σημεία που δημιουργούν προβλήματα ώστε στη συνέχεια και με την συμβολή του υφυπουργού να ανοίξει ένας εποικοδομητικός διάλογος με τους αρμόδιους Υπουργούς ώστε να διορθωθούν οι επίμαχες διατάξεις (από κοινού το ΓΕΩΤΕΕ και το ΤΕΕ) με τρόπο επωφελή όλων των ενδιαφερομένων μηχανικών, τεχνικών και γεωτεχνικών.

Στη συνάντηση  συμμετείχαν οι Μπόκαρης Νικόλαος - Πρόεδρος ΠΕΔΔΥ και μέλος του Δ.Σ του ΓΕΩΤΕΕ, Θανάσης Μπουζινέκης - Πρόεδρος Πανελλήνιας Κίνησης Δασολόγων, Ευάγγελος Σπυρίδωνος Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων, Μαρία Τζίμα. Γεν. Γραμματέας Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων, Αργυρίου Δημήτριος Γραμ/τέας Συνδέσμου Γεωλόγων Μελετητών, Νίκος Σιδηρόπουλος, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γεωλόγων Δημοσίου και Νικόλαος Χλύκας, Δασολόγος Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων μελετητών.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση