Το ποδήλατο κερδίζει φίλους στον Λαγκαδά

  Μεγάλη επιτυχία σημείωσε  η 1η Ποδηλατική Διαδρομή του Δήμου Λαγκαδά, το πρωί της Κυριακής 13 Μαΐου.

                Δημότες όλες των ηλικιών, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στην Κεντρική Πλατεία Λαγκαδά για μια πορεία άθλησης, ψυχαγωγίας και γνωριμίας με την πόλη μας. Τελικός προορισμός της διαδρομής η Λουτρόπολη, όπου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για την χρήση του ποδηλάτου.

Στον χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Τσαγκαλίδης Κωνσταντίνος, επικεφαλής της όλης διοργάνωσης, ευχαρίστησε όλους όσους συντέλεσαν στην επιτυχία της 1ης Ποδηλατικής διαδρομής, τους εθελοντές του Δήμου μας, την οργανωτική επιτροπή και τους χορηγούς της εκδήλωσης, η οποία όπως δήλωσε ήταν μια πρώτη προσπάθεια της Διοίκησης ώστε να υιοθετήσουμε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στην πόλη, δίνοντας ανάσα στο περιβάλλον.

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, καλωσόρισε με την σειρά του τους εκατοντάδες ποδηλάτες που αγκάλιασαν την προσπάθεια, δίνοντας – όπως χαρακτηριστικά είπε- το ηχηρό μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουμε, γνωρίζοντας τις δυνατότητες της περιοχής μας και βρίσκοντας θετικές διεξόδους.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ο κ. Γεώργιος Φαρφάρας, υπεύθυνος Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Ευρωπαϊκού Δικτύου Ποδηλατικών Διαδρομών (Eurovelo) ο οποίος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τα οφέλη και την αξία χρήσης του ποδηλάτου.

Στην συνέχεια, ακολούθησε από τον Δήμαρχο κλήρωση τριών (3) ποδηλάτων και δώρων εξοπλισμού.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!