Το πρώτο αεροδρόμιο για μεταναστευτικά πουλιά θα κατασκευαστεί στη Κίνα

Πενήντα εκατομμύρια αποδημητικά πουλιά κάνουν κάθε χρόνο χρήση της εναέριας διαδρομής Ανατολικής Ασίας και Αυστραλο-Ασίας (EAAF)  η οποία διασχίζει 22 χώρες, μεταξύ των οποίων τη Κίνα, την Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ινδονησία, την Ταϊλάνδη, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ (Αλάσκα). Πάνω σε αυτή τη ζωτική οδό μετανάστευσης για τα πουλιά πρόκειται να κατασκευαστεί  το «φτερωτό αεροδρόμιο», σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις της Κίνας, την Τιανζίν.

Σχεδιαστές και αρχιτέκτονες τοπίου από την Αυστραλία, την Κίνα, και την Αγγλία κέρδισαν το διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που συγχρηματοδοτήθηκε από την Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης (ADB) και το σημαντικό Κέντρο Οικονομικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης  της κινεζικής  πόλης (TEDA).

eco-bird-airport-mcgregor

Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο θα είναι ένα σημαντικό καταφύγιο για τα απειλούμενα είδη αποδημητικών πτηνών και  είναι πολύ πιθανό να το χρησιμοποιήσουν ως μια ενδιάμεση στάση, πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους. Κατά τη μετανάστευση τους τα πουλιά καλύπτουν τεράστιες αποστάσεις και μερικά είδη πετούν πάνω από 11.000 χιλιόμετρα. Θα περιλαμβάνει διαφορετικούς βιότοπους, μια λίμνη, ένα νησί με ρηχά νερά, καλαμιώνες και λασπώδεις οικότοπους. Επιπλέον, θάμνους, μια δασική έκταση αλλά και ένα μεγάλο εκπαιδευτικό κέντρο για επισκεπτών και τουρίστες λάτρεις του birdwatching.

Η κατασκευή του θα ξεκινήσει κατά πάσα πιθανότητα στο τέλος του 2017 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2018.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση