Το πρώτο ελληνικό σύστημα τηλεμετρίας φ/β σταθμών με έδρα τη Θεσσαλονίκη

Μία ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση, για όλους τους παραγωγούς φωτοβολταϊκών πάρκων με μετατροπείς των εταιρειών Refusol, Siemens και Advanced Energy, έρχεται να δώσει η ολοκαίνουργια ελληνική εταιρεία PV-LOG.

Πρόκειται για το πρώτο Ελληνικό σύστημα τηλεμετρίας φωτοβολταϊκών σταθμών με έδρα την Θεσσαλονίκη όπως εξηγεί στο Energypress.gr ο Διευθύνων σύμβουλος της PV-LOG κ. Αλέξανδρος Γεωργίου.

Μία ομάδα νέων επιστημόνων από την Βόρεια Ελλάδα έχει θέσει σε λειτουργία ένα πολύ όμορφο και φιλικό για τον χρήστη portal όπου όλοι οι ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών πάρκων μπορούν με ένα κλίκ να παρακολουθούν 365 ημέρες την λειτουργία των ΦΒ σταθμών τους.

Το PV-LOG συλλέγει κάθε 10 λεπτά  όλα τα δεδομένα από τους ΦΒ σταθμούς όπως συνολική ισχύ σε KW, παραγόμενη ενέργεια σε kWh, τυχόν βλάβες, σύγκριση μετατροπέων, ιστορικό παραγωγής και βλαβών τα οποία ο χρήστης μπορεί να τα παρακολουθεί από οπουδήποτε, μέσω υπολογιστή, tablet ή κινητού.

Για την εισαγωγή του ΦΒ σταθμού στο νέο αυτό σύστημα τηλεμετρίας PV-LOG δεν απαιτείται κανένας πρόσθετος εξοπλισμός  και καμία αλλαγή στις καλωδιώσεις του πάρκου.

Με το PV-LOG οι παραγωγοί έχουν ζωντανά την απόλυτη διαχείριση του ΦΒ σταθμού τους, προς αποφυγή διαφυγόντων κερδών, με όλες τις πληροφορίες για την ορθή λειτουργία του  και φυσικά ημερήσιες, μηνιαίες και ετήσιες αναφορές απόδοσης και βλαβών με ένα απλό μήνυμα στο κινητό και στο email τους.

Το σύστημα τηλεμετρίας έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία με την δωρεάν έκδοση PV-LOG BASIC η οποία περιλαμβάνει  όλες τις βασικές πληροφορίες των ΦΒ σταθμών. Η έκδοση αυτή είναι δωρεάν ως ένα καλωσόρισμα προς όλους τους παραγωγούς.

Λίγο αργότερα θα τεθεί σε λειτουργία η ολοκληρωμένη συνδρομητική έκδοση PV-LOG PLUS όπου θα έχουν στην διάθεσή τους τα πάντα σχετικά με τον ΦΒ σταθμό τους, ακόμα και τις κάμερες του πάρκου, με ένα πολύ μικρό ετήσιο κόστος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο αυτό σύστημα τηλεμετρίας μπορείτε να επισκεφτείτε το www.pv-log.gr ή να επικοινωνήσετε με email στο info@pv-log.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση