Το πρώτο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο της χώρας παίρνει μπρος στο Ρέθυμνο (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Ξεκινά τις επόμενες ημέρες το δρομολόγιο του πρώτου ηλεκτρικού λεωφορείου συνολικής χωρητικότητας 22 επιβατών στο παραλιακό μέτωπο του Ρεθύμνου. Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «CIVITAS», ο δήμος Ρεθύμνης προσπαθεί να συμβάλει στη διάδοση της χρήσης της ηλεκτροκίνησης.

«Το ηλεκτρικό λεωφορείο πρόκειται να ακολουθεί μια κυκλική διαδρομή κατά μήκος όλου του παραλιακού μετώπου του Ρεθύμνου, για την εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών, συνολικού μήκους πλέον των 4 χιλιομέτρων», ανέφερε στη Greenagenda.gr ο Προϊστάμενος Τμήματος Προγραμματισμού Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ρεθύμνης Νίκος Βώβος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τουλάχιστον μέχρι και τον Σεπτέμβριο οι μετακινήσεις θα γίνονται δωρεάν ώστε να γίνει επίδειξη του μεταφορικού μέσου για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και για να εξοικειωθεί και το επιβατικό κοινό με τη χρήση του.

Η πολύμηνη καθυστέρηση στη δρομολόγηση του πρώτου ηλεκτροκίνητου λεωφορείου αστικού τύπου που ταξινομήθηκε στη χώρα μας, οφειλόταν στις γραφειοκρατικές διαδικασίες ταξινόμησής του και της έγκρισης τύπου που έπρεπε να εκδοθεί από το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, είπε ο κ. Βώβος.

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που πρωτοπορούμε στον τομέα της ηλεκτροκίνησης με τη χρήση του ηλεκτρικού λεωφορείου και ευελπιστούμε το παράδειγμά μας να ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι», υπογράμμισε ο ίδιος.

Μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο θα έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση της πλατείας του Αγίου Γεωργίου όπου στο πλαίσιο της προώθησης της ηλεκτροκίνησης θα τοποθετηθεί τέταρτος φορτιστής (θα μπορεί να εξυπηρετεί συγχρόνως δύο ηλεκτρικά οχήματα), ο οποίος μάλιστα θα είναι ταχείας φόρτισης. Το κάθε όχημα θα φορτίζεται πλήρως εντός 45 λεπτών.

Ο δήμος Ρεθύμνης προγραμματίζει για το μέλλον την αγορά επιπλέον ενός έως δύο ηλεκτρικών οχημάτων για τις ανάγκες των υπηρεσιών του.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση