Το σαρκαστικό σχόλιο του Τραμπ για την οργισμένη ομιλία της Γκρέτα

Ένα προφανώς σαρκαστικό σχόλιο επέλεξε να κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος για την ομολογουμένως φορτισμένη συναισθηματικά ομιλίας της 16χρονης Σουηδής ακτιβίστριας Γκρέτα Τούνμπεργκ στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα, στη Νέα Υόρκη.

«Φαίνεται πολύ χαρούμενο κορίτσι, βλέπει ένα λαμπρό, υπέροχο μέλλον. Χάρηκα που την είδα!», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter χθες το βράδυ, λίγο αφότου η νεαρή ακτιβίστρια με περισσή οργή καταδίκασε σε ομιλία της την αδράνεια των ηγετών του κόσμου στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

«Κλέψατε τα όνειρά μου, την παιδική ηλικία μου με τα κενά σας λόγια», είχε μόλις δηλώσει η Γκρέτα Τούνμπεργκ προσθέτοντας ότι πλέον τα βλέμματα των μελλοντικών γενεών βρίσκονται στους ηγέτες που κρατούν στα χέρια τους το μέλλον του πλανήτη. «Εάν επιλέξετε να μας απογοητεύσετε, δεν θα σας συγχωρήσουμε ποτέ. Δεν θα σας αφήσουμε να τη γλιτώσετε με αυτό. Εδώ και τώρα είναι που τραβάμε τη γραμμή», τόνισε η Σουηδή ακτιβίστρια.

Η Τούνμπεργκ, η οποία ξεκίνησε το παγκόσμιο μαθητικό κίνημα Παρασκευές για το Κλίμα (Fridays for Future), μετέβη στη Νέα Υόρκη γι’ αυτόν τον σκοπό. Συναντήθηκαν μάλιστα με τον Τραμπ στους διαδρόμους, χωρίς να ανταλλάξουν κουβέντα. Το βίντεο το οποίο εικονίζει τον Αμερικανό πρόεδρο να περνάει από μπροστά της κι εκείνη να τον κοιτάζει επίμονα έκανε τον γύρο του κόσμου. Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος επέλεξε να απόσχει από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση