Το σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης ταξιδεύει στις Βρυξέλλες

Το σχέδιο της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης παρουσιάζει στις Βρυξέλλες η Αντιπεριφερειάρχης κ. Βούλα Πατουλίδου, σε στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης (DG REGIO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Παράλληλα, με την ιδιότητα της προέδρου του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, μέσω αυτών των συναντήσεων, προωθεί την τουριστική ταυτότητα του προορισμού, παρουσιάζοντας και παραδίδοντας υλικό προβολής, όπως τον επίσημο τουριστικό οδηγό της πόλης, usb με πολιτιστικά και θεματικά βίντεο, οδηγό πόλης σε ηλεκτρονική μορφή και υλικό θεματικού τουρισμού.

Συγκεκριμένα η κ. Πατουλίδου συναντήθηκε με τους Ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη, Γιώργο Κύρτσο και Θοδωρή Ζαγοράκη, τους οποίους κάλεσε να ενισχύσουν τη στρατηγική της πολιτικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας - Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, με τελικό στόχο την καθιέρωση του δωδεκάμηνου τουρισμού.

Κατόπιν επισκέφτηκε το ελληνικό γραφείο της DG REGIO, προκειμένου να συζητήσει με τον κ. Θάνο Παναγιώτη και τον κ. Willebrordus Sluijters την πορεία υλοποίησης του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που αφορά 8 δήμους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, με παρεμβάσεις ύψους 85 εκατομμυρίων ευρώ, που καθιστούν την Θεσσαλονίκη μια πόλη ανταγωνιστική, καινοτόμα, βιώσιμη και αποτελεσματική. Η συζήτηση επεκτάθηκε και στη δυνατότητα αξιοποίησης της δυνατότητας peer to peer review σε πόλεις με επιτυχημένα παραδείγματα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Στη συνέχεια, η κ. Πατουλίδου στη συνάντησή της με τον κ. Rudolf Niessler, Διευθυντή της DG REGIO και την κ. Ιωάννα Μουλίου-Niessler, Διευθύντρια Προγράμματος της Στρατηγικής της ΕΕ για την Περιφέρεια της Αδριατικής και του Ιονίου (EUSAIR), παρουσίασε τους στόχους και τον στρατηγικό σχεδιασμό του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, τονίζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του προορισμού, τον αρχαιολογικό πλούτο, τη σύγχρονη δημιουργία, τη γαστρονομία, τις μοναδικές θεματικές διαδρομές, την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης, καθώς και τις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής μέσα από εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Πιο συγκεκριμένα η κ. Πατουλίδου συζήτησε με την κ. Ιωάννα Μουλίου-Niessler, τις επιχειρηματικές, εμπορικές και τουριστικές ευκαιρίες που προσφέρονται για τη Θεσσαλονίκη με αφορμή το έτος τουρισμού Ευρωπαϊκής Ένωσης – Κίνας, καθώς και τη δυνατότητα αξιοποίησης επιπλέον πόρων μέσα από τα ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά προγράμματα για την ανάπτυξη της περιοχής.

Η κ. Πατουλίδου πριν την αναχώρησή της από τις Βρυξέλλες θα συναντηθεί με τον Έλληνα αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά και θα παρευρεθεί στο ετήσιο Οικονομικό Φόρουμ των Βρυξελλών (BEF).

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση