Το ΥΠΕΝ εκδίδει άμεσα τις άδειες στην «Ελληνικός Χρυσός» για τις Σκουριές

Εμμονές και ιδεοληψίες καταλογίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην προηγούμενη ηγεσία, με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κάνει δεκτές τρεις αιτήσεις ακύρωσης που είχε καταθέσει η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» εναντίον του υπουργείου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την αδειοδότηση της επένδυσης στις Σκουριές.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο σε σημερινή ανακοίνωσή του, «με τη νέα του ηγεσία», θα συμμορφωθεί άμεσα και πλήρως με τις αποφάσεις του ΣτΕ και θα εκδώσει τις σχετικές άδειες.

Υπενθυμίζεται ότι η «Ελληνικός Χρυσός» είχε προσφύγει στο ΣτΕ τον Νοέμβριο του 2017 και ζητούσε νομική προστασία έναντι της άρνησης του τότε υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη να προχωρήσει στην έκδοση «απαιτούμενων αδειών ρουτίνας», όπως υποστήριζε η εταιρεία, μετά από αιτήσεις της που είχαν υποβληθεί στο ΥΠΕΝ το 2016 και 2017.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τις εμμονές και τις ιδεοληψίες της λειτούργησε σταθερά ως εμπόδιο για την ανάπτυξη επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Αυτό αποδεικνύεται και από τις 3 αποφάσεις που έλαβε το ΣτΕ (1531, 1532 και 1533), που κάνουν αποδεκτές στο σύνολό τους 3 αιτήσεις ακύρωσης της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός" εναντίον του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι αποφάσεις αυτές επιβεβαιώνουν την κριτική που ασκήθηκε στην προηγούμενη κυβέρνηση για την υπόθεση των Σκουριών. Μια στάση αρνητική για την επένδυση, αλλά και τους εργαζόμενούς της στην επιχείρηση και την ευρύτερη περιοχή.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη νέα του ηγεσία θα συμμορφωθεί άμεσα και πλήρως με τις αποφάσεις του ΣτΕ και θα εκδώσει τις σχετικές άδειες».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση