Το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ απαγορεύει τη χρήση του όρου "κλιματική αλλαγή"

Ο κρατικός μηχανισμός στις ΗΠΑ ευθυγραμμίζεται με τις νέες προτεραιότητες πολιτικής του προέδρου Ντόναλντ Τράμπ, ο οποίος έχει κατ’ επανάληψη αποκηρύξει την κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με μια σειρά ηλεκτρονικών μηνυμάτων που περιήλθαν στην κατοχή της βρετανικής εφημερίδας Guardian από ένα τμήμα του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας (USDA), οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν φέτος τον Φεβρουάριο να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τον όρο "κλιματική αλλαγή" και να επιλέγουν αντ’ αυτού τις "ακραίες καιρικές συνθήκες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Μπιάνκα Μέμπιους-Κλουν, επικεφαλής του τμήματος υγείας του εδάφους, απέστειλε στους εργαζομένους στην υπηρεσία προστασίας φυσικών πόρων (NRCS) μια λίστα με τους όρους που θα πρέπει να αποφεύγονται και τι να χρησιμοποιούν αντ’ αυτών. Η υπηρεσία αυτή υπάγεται στο υπουργείο Γεωργίας.

Στο επίκεντρο της διαμάχης βρίσκονται λέξεις και φράσεις που συνδέονται με το κλίμα. Εκτός από την "κλιματική αλλαγή" στη μαύρη λίστα βρίσκεται η "προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή" που αντικαθίσταται με την “ανθετικότητα σε ακραίες καιρικές συνθήκες”.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση