Το υπό κατασκευή Καταφύγιο Θαλάσσια Ζωής στους Λειψούς θα επισκεφθεί η βασίλισσα Σοφία (vid)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δημιουργία του Καταφυγίου Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου στους Λειψούς, ένα πρωτοποριακό για τα παγκόσμια δεδομένα έργο.

Όταν ολοκληρωθεί θα λειτουργεί παράλληλα ως κέντρο περίθαλψης για θαλάσσια θηλαστικά και χελώνες, ως χώρος μόνιμης φιλοξενίας για δελφίνια που ελευθερώνονται από την αιχμαλωσία, καθώς και ως ερευνητικό κέντρο παράκτιας οικολογίας για ερευνητικές δραστηριότητες.

Το καινοτόμο αυτό έργο που στηρίζεται ενεργά και από τον δήμο Λειψών υλοποιεί το το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος και αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στην οικολογική θωράκιση του Αιγαίου.

Το κτήριο που στεγάζει το Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου είναι ένα πρότυπο κτήριο, αυτόνομο ενεργειακά καθώς τροφοδοτείται από ηλιακή ενέργεια, ενώ σύντομα θα διαθέτει και σύστημα αφαλάτωσης που θα λειτουργεί επίσης με φωτοβολταϊκά για την κάλυψη των αναγκών παροχής νερού στο κτήριο.

Τη Δευτέρα 31 Μαΐου αναμένεται να επισκεφτούν τους Λειψούς η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας καθώς και κυβερνητικοί παράγοντες της Ελλάδας και τα υψηλόβαθμα στελέχη της Πρεσβείας της Ισπανίας, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία του έργου.

«Είναι τιμή μας που στους Λειψούς υλοποιείται ένα έργο – σταθμός για την οικολογία. Στόχος του Δήμου και των κατοίκων του είναι η υιοθέτηση ενός «πράσινου» τρόπου ζωής που θα αποτελέσει πρότυπο στο Αιγαίο, την Ελλάδα και ευρύτερα σε όλο τον κόσμο», δηλώνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση