Το 94% των Ελλήνων θεωρούν πολύ σημαντική για το μέλλον τη γεωργία

Το 94% των ελλήνων πολιτών θεωρούν πολύ σημαντική για το μέλλον τη γεωργία, έναντι του 92% στην ΕΕ, σύμφωνα με πρόσφατα αποτελέσματα του ειδικού Ευρωβαρόμετρου για την Κοινή Γεωργική Πολιτική.
Παράλληλα, σχεδόν 3 στους 4 Έλληνες πολίτες θεωρούν πως η ΚΓΠ ωφελεί όλους τους πολίτες και όχι μόνο τους αγρότες.

Ως προς την κατάσταση των αγροτικών περιοχών συγκριτικά με την περίοδο πριν από μια δεκαετία, οι ερωτώμενοι θεωρούν βελτιωμένη την ευρυζωνική - διαδικτυακή και τηλεφωνική τους κάλυψη σε ποσοστό 66% (ΕΕ 64%), ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο ως προς την κοινωνική τους ένταξη, με το 35% (ΕΕ 28%) να δηλώνει πως έχει παραμείνει η ίδια και το 32% (ΕΕ 30%) να πιστεύει πως έχει χειροτερέψει.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας στον τομέα της γεωργίας, όπου παρουσιάζεται και η μεγαλύτερη ίσως απόκλιση μεταξύ Ελλάδας και ευρωπαϊκού μέσου όρου.
Σύμφωνα με αυτά, 65% (ΕΕ 43%) των Ελλήνων θεωρεί πως η κατάσταση έχει χειροτερέψει, έναντι του 32% (ΕΕ 49%) που θεωρεί πως είναι στάσιμη ή πως έχει βελτιωθεί.

Τέλος, 1 στους 3 Έλληνες (30%) δηλώνουν μη ενημερωμένοι για τη στήριξη που παρέχει η ΕΕ μέσω της ΚΓΠ, ποσοστό αρκετά υψηλό και για τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο (32%).

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση