ΤΟ «GREEN», ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ο Νομός Κοζάνης, η ενεργειακή καρδιά της χώρας, βιώνει εδώ και πολλές δεκαετίες την περιβαλλοντική υποβάθμιση. Η Greenagenda.gr ζήτησε από τον δήμαρχο της Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη, να στείλει το δικό του «πράσινο», πρωτοχρονιάτικο μήνυμα.

Το «green» μήνυμα του κ. Ιωαννίδη έχει ως εξής:

«Εύχομαι ειλικρινά το 2016, που θα ανατείλει σε λίγες μέρες να είναι μια χρονιά καλύτερη από το 2015. Μια χρονιά, που θα οδηγήσει σε μια κοινωνία οικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμη.

Η χρονιά που φεύγει, εκτός πολλών άλλων, σημαδεύεται από την σημαντική απόφαση - συμφωνία των κρατών του κόσμου στο Παρίσι για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Θεωρώ πως αυτή η απόφαση μπορεί να σηματοδότηση και για την χώρα μας την μεταστροφή σε ένα παραγωγικό και κοινωνικό μοντέλο, που θα σέβεται τους φυσικούς πόρους αλλά και τις επόμενες γενιές.

Ελπίζω μέσα στο 2016 να συνειδητοποιήσουμε πόσο μεγάλη αξία και σημασία έχει για τις ζωές μας η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος για να χτίσουμε μια πιο δίκαιη κοινωνία.

Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ το 2016 και για την περιοχή μου την Κοζάνη, η οποία βιώνει μια βαθειά οικολογική (οικονομική, κοινωνική, περιβαλλοντικής) κρίση, να είναι η χρονιά που θα αρχίσει η αναγέννηση προς ένα μέλλον πιο βιώσιμο και πράσινο.

Καλή χρονιά σε όλους!».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση