Το Solar Impulse ανοίγει τα φτερά του

Μεταξύ τέλους Φεβρουαρίου και αρχών Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσει η ιστορική πτήση του Solar Impulse. H ABB και η ομάδα του Solar Impulse ένωσαν τις δυνάμεις τους ενόψει του γύρου του κόσμου με αεροπλάνο που θα πετάξει με την ενέργεια του ήλιου.

Υπερασπιζόμενη τον ρόλο της καινοτομίας και της τεχνολογίας στη μείωση της κατανάλωσης φυσικών πόρων η ΑΒΒ, ηγέτης στις τεχνολογίες ενέργειας και αυτοματισμού, συνοδεύει με υπερηφάνεια το Solar Impulse και το πλήρωμά του σε ένα ταξίδι 40.000 χλμ.Η ομάδα του Solar Impulse, που εδρεύει στην Ελβετία, ανακοίνωσε σήμερα ότι η ιστορική πτήση θα ξεκινήσει από το Αμπού Ντάμπι. Στη διαδρομή οι πιλότοι Bertrand Piccard και Andre Borschberg θα μοιραστούν καθήκοντα και το αεροσκάφος θα σταματήσει σε πόλεις όπως το Muscat στο Oman, οι Varanasi και Ahmedabad στην Ινδία, οι Chongqing και Nanjing στην Κίνα, και το Phoenix στην Αριζόνα των Η.Π.Α. Θα υπάρξουν επίσης σταθμοί στην Ευρώπη και τη Β. Αφρική.

Μεταξύ των προκλήσεων, που θα αντιμετωπίσει η ομάδα πριν την κυρίως αποστολή, συμπεριλαμβάνεται μία συνεχόμενη για πέντε ημέρες και νύχτες πτήση από την Κίνα έως τη Χαβάη. Κάθε μέρα το αεροσκάφος, εφοδιασμένο με 17.248 ηλιακά πάνελ, θα πετάει ψηλότερα από την οροσειρά Έβερεστ, ώστε να φορτίζονται πλήρως οι μπαταρίες του και να μπορεί να παραμένει εν πτήση τις νυχτερινές ώρες.

Το 2014, οι ABB και Solar Impulse προχώρησαν σε μία τεχνολογική συμμαχία, με σκοπό να προωθήσουν ένα κοινό όραμα για μείωση της κατανάλωσης φυσικών πόρων και αύξηση της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.«Το Solar Impulse θα αποτελέσει έμπνευση για μία νέα γενιά που θα αγκαλιάσει την καινοτομία και την τεχνολογία, για να ανταποκριθεί στις μεγαλύτερες προκλήσεις του πλανήτη», δήλωσε ο CEO της ΑΒΒ, Ulrich Spiesshofer. «Η ΑΒΒ θα είναι μαζί με το Solar Impulse και την ομάδα του σε κάθε μίλι του ταξιδιού τους».Τρεις μηχανικοί της ΑΒΒ έχουν ενταχθεί στην ομάδα του Solar Impulse, για να συμβάλλουν στο έργο με την πείρα και τον ενθουσιασμό τους. Η δουλειά τους περιλαμβάνει τη βελτίωση των συστημάτων ελέγχου για τις λειτουργίες εδάφους, την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συστημάτων φόρτισης για την μπαταρία του αεροσκάφους και την επίλυση των προβλημάτων κατά τις πτήσεις.

Ο ενθουσιασμός της ΑΒΒ για το Solar Impulse πηγάζει όχι μόνο από την κοινή πίστη στην καινοτομία και την τεχνολογία, αλλά επίσης και από το σήμα κατατεθέν της εταιρείας: «Ενέργεια και παραγωγικότητα για έναν καλύτερο κόσμο». Η φιλοσοφία του Solar Impulse αντικατοπτρίζει τον στόχο της ΑΒΒ, να συμβάλει στην ενίσχυση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας, στη μείωση της χρήσης φυσικών πόρων, στην υποστήριξη των βιώσιμων μεταφορών και στην αύξηση της χρήσης των καθαρών, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!