Τράπεζα Πειραιώς: Νέο πρόγραμμα στη συμβολαιακή τραπεζική αγροεφοδίων

Η μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων αποτελεί κεντρικό στόχο του νέου προγράμματος Συμβολαιακής Τραπεζικής Αγροεφοδίων, το οποίο υλοποιεί η Τράπεζα Πειραιώς επεκτείνοντας το φάσμα των υπηρεσιών και προϊόντων που προσφέρει για την ολοκληρωμένη υποστήριξη του αγροτικού και αγροτοδιατροφικού τομέα.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Συμβολαιακής Τραπεζικής Αγροεφοδίων, η Τράπεζα Πειραιώς πραγματοποιεί σε όλη τη χώρα κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων για την επικοινωνία και δημοσιοποίηση του προγράμματος. Στις συναντήσεις αυτές συμμετέχουν όλοι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων αγροτικών εφοδίων, με εγκατεστημένα POS της Τράπεζας Πειραιώς.

Στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Μαρτίου στις Σέρρες με τη συμμετοχή περίπου 200 ενδιαφερόμενων, μίλησαν και συζήτησαν εκ μέρους της Τράπεζας Πειραιώς με τους συμμετέχοντες, οι κ.κ. Γιάννης Χανιωτάκης, Διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών Αγροτικού Τομέα και Νίκος Δεδούσης, στέλεχος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Εργασιών Αγροτικού Τομέα και Αγροτικής Επιχειρηματικότητας. Την εκδήλωση προλόγισε ο κος Αντώνιος Σκουλάκης, Περιφερειακός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ παρέστη ο κος Χρήστος Μηλίγκας, Διευθυντής του Επιχειρηματικού Κέντρου Βορείου Ελλάδος της Τράπεζας Πειραιώς.

Όπως επισημάνθηκε από τους ομιλητές, μετά την πολύ επιτυχημένη εφαρμογή του Προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας το οποίο έχει πλέον αφήσει ξεκάθαρο αποτύπωμα στην Αγροτική Οικονομία της χώρας κατά τα 3 χρόνια λειτουργίας του, η Τράπεζα Πειραιώς, αναγνωρίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης της παρέμβασής της στην αγροδιατροφική αλυσίδα, υλοποιεί το επόμενο βήμα της:

Εισάγει το νέο Πρόγραμμα της Συμβολαιακής Τραπεζικής Αγροεφοδίων.

Με το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Τραπεζικής Αγροεφοδίων, αναπτύσσει μια ολιστική προσέγγιση στη στήριξη της αλυσίδας αξίας της αγροδιατροφής, με στόχο τη συμβολή της, στη μείωση του κόστους παραγωγής των γεωργικών προϊόντων.

Η βασική φιλοσοφία του προγράμματος είναι η ενίσχυση, μέσω βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης, των καταστημάτων γεωργικών εφοδίων (στα οποία έχει τοποθετηθεί POS της Τράπεζας Πειραιώς), με σκοπό την προμήθεια από τις εταιρείες χονδρικής (δηλαδή τις εταιρείες παραγωγής φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων, σπόρων, κ.λπ.), όλων των απαραίτητων εφοδίων, τοις μετρητοίς, επιτυγχάνοντας την μέγιστη δυνατή έκπτωση.

Τελικός στόχος είναι η μετακύληση των εκπτώσεων αυτών στους παραγωγούς, οι οποίοι αγοράζουν από τα γεωπονικά καταστήματα τα απαραίτητα εφόδια για τις καλλιέργειές τους με τις αγροτικές κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς (Κάρτα Αγρότη και Κάρτα Συμβολαιακής Γεωργίας - Κτηνοτροφίας), μειώνοντας με τον τρόπο αυτό το κόστος παραγωγής κατά το μέτρο που αυτό επηρεάζεται από το κόστος των συγκεκριμένων εισροών.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, με την υλοποίηση του προγράμματος, αναβαθμίζονται η ταχύτητα και η ποιότητα στις εμπορικές συναλλαγές, όλων των εμπλεκόμενων μερών, λόγω  της ηλεκτρονικής εφαρμογής  που έχει αναπτύξει η Τράπεζα Πειραιώς για τον σκοπό αυτό.

Οι πρώτες 14 εταιρείες που συμμετέχουν στη Συμβολαιακή Τραπεζική Αγροεφοδίων είναι οι: BASF, Syngenta, Eurochem, Άλφα Γεωργικά Εφόδια, ΕΛΑΝΚΟ, ΕΛΛΑΓΡΕΤ, Compo Hellas, Teofert, Sulphur, Γαβριήλ, AGRIS, Λιπάσματα Χαλκιδικής, Κ.&Ν. Ευθυμιάδης, ZIKO A.E.

Tα οφέλη για τα καταστήματα αγρο-εφοδίων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μέσα από τη χρηματοδότησή τους  είναι σημαντικά, αφού θα επιτύχουν:

1) Αύξηση της ρευστότητας, σε περιόδους  που είναι περιορισμένη, όπως στις αρχές της καλλιεργητικής περιόδου.
2) Αξιοποίηση εκπτώσεων για «τιμές τοις μετρητοίς», με στόχο τη μείωση του κόστους για τις δικές τους αγορές.
3) Ενδυνάμωση των σχέσεων  με τις εταιρείες-προμηθευτές τους.
4) Δυνατότητα προσφοράς  ανταγωνιστικών τιμών στους παραγωγούς.

«Με το διευρυμένο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Τραπεζικής Αγροεφοδίων, η Τράπεζα Πειραιώς αποδεικνύει ότι διαθέτει την τεχνογνωσία και τη βούληση να αποτελεί την κατεξοχήν εξειδικευμένη τράπεζα του χώρου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση