Τρία χρόνια μετά επιβλήθηκε το πρόστιμο για την εκμετάλλευση θαλάσσιων λεόντων στην Κέρκυρα

Έπρεπε να περάσουν τρία ολόκληρα χρόνια, αμέτρητες κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις του ανεξάρτητου βουλευτή Γιώργου Αμυρά και η υποβολή εκ μέρους του μηνυτήριας αναφοράς ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα, προκειμένου η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να επικυρώσει επιτέλους πρόστιμο 10.000 ευρώ σε βάρος μίας τουριστικής επιχείρησης στην Κέρκυρα η οποία εκμεταλλευόταν παρανόμως δύο θαλάσσιους λέοντες του είδους Otaria flavescens για χάρη τουριστών και κερδών.

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 989​ ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Αμυράς, υπενθυμίζοντας ότι η Λιμενική Αρχή, κατόπιν καταγγελίας της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ), ήδη από το 2016 είχε διαπιστώσει την παράβαση του Νόμου 4039/2012 για την προστασία της άγριας πανίδας από την εκμετάλλευση και κακομεταχείριση για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

«Είναι απαράδεκτο να περιμένουμε τρία χρόνια για την επικύρωση των προστίμων. Ας ελπίσουμε ότι η έστω και καθυστερημένη επιβολή του νόμου θα αποτρέψει εκείνους που εκμεταλλεύονται και κακομεταχειρίζονται τα άγρια ζώα προς όφελός τους παραβιάζοντας νόμους και ηθική», σχολίασε ο κ. Αμυράς.

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση